2018-08-23 12:19:32• hírek • közlemény

Grandiózus produkcióval és orvosok találkozójával búcsúznak a hétköznapok

Grandiózus produkcióval zárja a hétköznapi rendezvények sorát a 17. Partiumi Magyar Napok.

Péntek este ugyanis több mint 120 fős stábbal Szatmárnémetibe érkezik nemzeti operánk, a Bánk bán koncertváltozata a debreceni Csokonai Nemzeti Színház és a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia közös produkciójaként, melyben közreműködik még a Szatmári Református Egyházmegye Lelkipásztori Kórusa is Higyed Gyöngyi irányításával. A határokon átívelő megaprodukciónak a város Új központja ad helyet, ahol a szabad ég alatt, különleges atmoszférával várják az operarajongókat és nemcsak. Fontos információ, hogy a szervezők mintegy 250 ülőhelyről is gondoskodnak az idősebb korosztály számára. Kezdési időpont 21 óra.


Péntektől a PMN rendezvényei belakják a Kossuth - kertet: déltől várja az érdeklődőket a Partiumi mesterségek utcája, ahol a Borókagyökér és az Aranykapu Kulturális egyesületek kézművesei kínálják majd legszebb portékáikat, de betekintést nyerhetnek az érdeklődők egy - egy hagyományos népi mesterség kulisszatitkaiba is. Akik pedig megéheznek, azokat számtalan finomabbnál finomabb falat várja, míg a nemesebb nedüket óhatók kedvükre válogathatnak a borutca kínálatából.



“Síneken, jégháton, ösvényeken Szibériába” címmel megnyitja kapuit a látogatók elött a Magyar Tudományos Akadémia Néprajztudományi intézetének kiállítása a megyei múzeumban, 12órától legnagyobb szerelmével, a focival emlékeznek kollégái, barátai és ismerősei Romász Jánosra a róla elnevezett emléktornán, majd délután az orvosokat és az egészségügyben dolgozókat várják egy kötetlen beszélgetésre a Partiumi orvosok találkozójára.


Az Északi Színházba Tamási Áron: Ősvigasztalás című darabjával érkezik a békéscsabai Jókai Színház társulata, este 22.30-tól pedig XXL Band koncertje zárja a napot a Kossuth - kertben. Az igazán kitartóak pedig hajnalig bulizhatnak az afterpartyn, ahol DJ Shiver pörgeti majd a legütősebb slágereket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: