2012-09-06 16:34:12• hírek • Póti Orsolya

Grafikákból és festményekből nyílt tárlat

Újabb képzőművészeti alkotásoknak ad otthont a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériája október 17-ig. Az érdeklődők három képzőművész - Lakatos Miklós, Mihai-Coman Horia és Paduraru Giorgiana alkotásait tekinthetik meg.

Szeptember 6-án, csütörtök délután a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében tárlatnyitó ünnepségnek adott otthont a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal galériája. A rendezvényt Varga Zsuzsanna hegedűjátéka nyitotta meg, majd a kiállító művészek méltatására és bemutatására került sor.

Varga Mária, a rendezvény moderátora a jelenlevők köszöntése után Radu Roca alpolgármesternek adta át a szót, aki örömét fejezte ki az iránt, hogy újabb alkotások díszítik a hivatal falait. Gergely Csaba, a Szatmári Képzőművészek Egyesületének elnökére hárult az a feladat, hogy méltassa és bemutassa a művészeket.

Lakatos Miklós már 1984 óta az egyesület megbecsült tagja - azóta alkotásai évente láthatóak egyéni, illetve csoportos kiállítások keretében. Szatmárnémetin kívül festményeit bemutatta már Erdődön, Hadadon, Tasnádon, Nagykárolyban, Aranyosmeggyesen, Csengerben, Nyíregyházán, Tokajon, Fehérgyarmaton, Tégláson, Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen. Témái széles skálán mozognak: tájkép, csendélet, virágkompozíció egyaránt szerepel a művei között.

Paduraru Giorgiana festőművésznő alkotásait már korábban is bemutatta a Nyári Fesztivál keretében. Kedvenc ábrázolásai közé tartozik a portré, illetve az anya és a gyermek kapcsolatának megjelenítése. Paduraruval ettől az évtől bővült a szatmári képzőművészek egyesületének csapata.

A harmadik kiállító a kolozsvári művészeti egyetem építészet szakának egyik diákja, Mihai-Coman Horia, aki grafikáival színesítette a tárlatot. Szívesen ábrázol épületeket, absztrakt kompozíciókat, portékat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: