2014-10-08 14:58:09• hírek • Szatmár.ro

Kiállítás nyílik Stoica Róbert alkotásaiból

Kiállításmegnyitót tartanak pénteken 19 órai kezdettel az Art Cafféban.

Pénteken, október 10-én 19 órakor kerül sor a Nomanid Productions által szervezett "GrapH-I-T0ne" kiállítás megnyitójára az Art Caffé kávézóban, a Filharmóniával szemközt. A két éve indított sorozat ezúttal Stoica Róbert grafikáit mutatja be, az alkotásokról pedig Lola Scripor, az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum festészet-szakos tanára fog beszélni. A megnyitót követően a "TranSKlouD" együttes zenél majd. A belépés természetesen ingyenes, mindenkit várnak szeretettel.

"Két esztendeje indítottuk útjára a "Bi0-GrapH" című kiállítás sorozatot. Köszönhetően a médiának és az emberek nyitottságának, kíváncsiságának, több helyi alkotót sikerült megismertetni a szatmárnémeti közönséggel, de mondhatjuk, hogy egész Magyarországgal és az egyéb szórvány-magyarság lakta területek TV néző közönségével is" - mondja Szilágyi Ottó, a kiállítást szervező Nomanid Productions vezetője.

Idén újraindul a sorozat, ezúttal "GrapH-I-T0ne"-ra keresztelték. S a név ugyan változott, de a cél nem: továbbra is a szatmári fiatal képzőművészek bemutatása a cél - főként grafikák, rajzok és festmények lesznek a kiállított művek. Tehát a kiállítássorozat nevéből a "GrapH" részre ez a kézenfekvő magyarázat. Idén azonban fontos változás lesz, hogy a két hetente cserélődő kiállítások megnyitóján egy-egy ismert vagy kevésbé ismert szatmári együttes fog zenélni, akusztikus változatban. Tehát innen a "T0ne" kapcsolódás. "És mi az az I? Azt a fantáziátokra bízzuk..." - mondja Szilágyi.

A Nomanid Productions a kéthetente megrendezésre kerülő "Art Caffés" kiállítások mellett más programok szervezését is tervezi. Október 16-án például fotókiállítást nyitnak az Old Place Pubban - ekkor Babos Katinka fotóit fogják a nagyközönség elé tárni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: