2014-10-09 17:28:32• hírek • Szatmár.ro

Grafikák és festmények a polgármesteri hivatal előterében

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében újabb kiállítás nyílt csütörtök délután.

Csötörtökön 16 órakor került sor a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előterében látható újabb képzőművészeti kiállítás megnyitójára. Ez alkalommal a kapnikbányai Veress Erzsébet festményeit és a szatmárnémeti Erdei Máté grafikáit tekinthetjük meg. A megnyitón fellépett a Szatmárnémeti „Johann Ettinger” Német Elméleti Gimnázium Canticum énekkara Kuki Zsolt tanár vezetésével.

A Szatmár megyei születésű Veres Erzsébet 2011-ben végzett a Nagybányai Északi Egyetem, Képzőművészet-festészeti szakán. Alkotásaiból számos kiállítás nyílt már itthon és külföldön is. A műveit láthatta már mások mellett a máramarosszigeti, zalaegerszegi, nagybányai, holledorfi, bécsi, és a budapesti közönség is. A festőművész 2014 óta tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének.

Erdei Máté talán az eddigi legfiatalabb kiállító: 1998-ban született, általános iskolába a Börvelyi Általános Iskolába járt, jelenleg pedig az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum X. osztályos tanulója. Ő szintén idén lett a Szatmári Képzőművészek Egyesületének a tagja.

Erdei Máté és Veress Erzsébet
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: