2011-07-07 18:19:13• hírek • Póti Orsolya

Grafika kiállítás nyílt az alkotóházban

Újabb kiváló tehetségre talált a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete: július 7-én első alkalommal szervezte meg egy szatmári grafikusművész, Marcus Vlaicu Stefan kiállítását.

Csütörtök délután kiállításmegnyitónak adott otthont a Szatmári Alkotóház  kiállítóterme, ezúttal egy fiatal szatmári képzőművész, Marcus Vlaicu Stefan alkotásait mutatva be a nagyközönségnek. Az esemény George Negrea nyitotta meg gitárszólójával, majd Gergely Csaba a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlevőket.

Marcus Vlaicu a Szatmárnémeti "Aurel Popp" Zene- és Képzőművészeti Líceumban tanult zongorát, párhuzamosan képzőművészetet az érettségig. Iskolás éveiben szívesen tanulmányozta az egyházi művészetet. Érettségi után beiratkozott a Bukarestben működő művészeti főiskolára, amelyet államvizsga előtt, utolsó évben otthagyott. Katonai besorolása után a Belügyminisztériumban dolgozott 2010-ig. 

A képzőművészre igencsak hat a realizmus és a szürrealizmus, de olajfestményein bejárja az impresszionizmus útjait is. Kedvelt technikája a grafika, olaj, vízfesték és tempera, jelenlegi kiállításán azonban csak grafikáit mutatja be. A nézelődők elé nem tárulnak idegen képek, hiszen olyan szatmári épületeket, utcákat elevenít meg a művész, amelyek mellett nap, mint nap elmegyünk.

A rendezvényt George Negrea mellett, Bokor Levente és a Vékony Zsolt zenészek tették még hangulatosabbá. A kiállítás augusztus 25-ig látogatható.

A  Szatmár.ro-t  a Facebook-on is megtalálod. Like-old a Szatmár.ro-t és nézz még több fotót a kiállításról.



A  Szatmár.ro-t  a Facebook-on is megtalálod. Like-old a Szatmár.ro-t és nézz még több fotót a kiállításról.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: