2011-01-20 15:24:56• hírek • Póti Orsolya

Grafika kiállítás nyílt

Két képzőművész alkotásait tekinthetik meg a művészetek kedvelői szeptember 17-től a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal előcsarnokában. Szodoray-Parádi Hajnalka és Bihari Beatrix-Renáta kiállításmegnyitóját Cserey Csaba most egzotikus ütőhangszerekkel tette még hangulatosabbá.

Bihari Beatrix gyerekkora óta szeret rajzolni, de komolyabban 1997-ben kezdett el foglalkozni ezzel a Temesvári Népművészeti Iskolában Novák Nóra tanárnő vezetésével, majd Szatmárnémetiben Szodoray Parády Hajnalka tanárnő kezei alatt folytatta. Rajzai, grafikái több tárlaton szerepeltek, és 2000-ben megjelentek  a Nagykárolyi Kaffka Margit Egyesülete által kiadott antológiában, melynek borítóját is ő tervezte. Gyakran illusztrál verseket és novellákat. Alkotásai megjelentek az IPM Magazin számaiban jelentek meg, az irodalmi pályázat novelláinak illusztrációjaként, valamint ugyanebben a számban a hónap képzőművészeként szerepelt.

Szodoray-Parádi Hajnalka olyan művészektől sajátított el technikákat, mint Piskolti Béla, Angyalossy György, Incze János-Dés. A művésznő először csak szobrászattal foglalkozott, és első kiállításain inkább szobrait láthatta a közönség. A jelenlegi kiállításon grafikai-munkái és festményei tekinthetőek meg. 

A művésznő sokak körében úgy ismert, mint az „Aurel Pop" Művészeti Líceum és a Szatmári Művészeti Iskola  rajz, grafika, szobrászat tanárnője. Mindezen kívül tanít művészettörténetet és rajztechnikát is. A tanárnő több alkotótárborban is részt vett.  Az általa készített portrék híres személyiségeket és tanítványait ábrázolják, ezenkívül pedig csendéleteteken, tájképeken dolgozik.

A kiállítás-megnyitón jelen volt a Szatmári Alkotóhóház Egyesületének elnöke, Gergely Csaba, az egyesület alelnökei,  továbbá Ilyés Gyula polgármester, Adrian Stef megyei tanácsi alelnök, Deac Mircea igazgató és  Felician Pop igazgató.  A rendezvényt Cserey Csaba egzotikus hangszerekkel tette hangulatosabbá. A kiállítás március 2-ig tekinthető meg.



Látogatható Szodoray-Parádi hajnalka és Bihari Beatrix kiállítása
Látogatható Szodoray-Parádi Hajnalka és Bihari Beatrix kiállítása


Képgaléria:


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: