2011-11-22 10:30:13• hírek • Szatmár.ro

Ők is részt vettek a Nagyváradi ADOR Táncgálán

A Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület tizenegy kedvezményezettje november 17-én részt vett a Nagyváradi Down Egyesület által megrendezett ADOR táncgálán.

Ez a különleges esemény, amely idén az ötödik állomásához érkezett, 175 táncost látott vendégül a nagyváradi Művelődési Ház színpadán. Fogyatékkal élő és egészséges gyerekek, fiatalok és felnőttek érkeztek váradi és az ország más megyéiben működő intézményeitől és szervezeteitől.

A zenén és táncon keresztül sikerült sérült és egészséges gyerekek és fiatalok számára elősegíteni a közeledést, ismerkedést - tudtuk meg Gnandt Gábortól, a Szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület programigazgatójától.

Gnandt nyilatkozata szerint, a rendezvény olyan személyeknek adott lehetőséget a találkozásra, akik nagyon ritkán bizonyíthatják egymásnak képességeiket, készségeiket. A sérült gyerekek és fiatalok ez alkalommal is bebizonyították, hogy van helyük a társadalom mindennapi életében, és felejthetetlen élményeket tudnak nyújtani a környezetükben élőknek - azoknak akik tényleg érdeklődnek irántuk.

A Langdon Down Transilvania Egyesület két bemutatóval készült: a VI-ik osztályosok egy hat gyerekből álló csoportja (Achim Adrian, Asztalnok Attila, Dan Alex, Kerti Oszkár, Molnár Henrietta és Varga Imre - felkészítő tanárai: Cheta Lia-Mirela és Szilágyi Orsolya) a "Sur le pont d'Avignon" cimű francia gyermekdal táncfeldolgozását mutatta be, míg az egyesület egy öt fiataljából álló csoportja (Erbart István, Erdei Csilla, Kocsis Enikő, Pálinkás Helga és Toca Ciprian - felkészítő tanár: Gnandt Gábor) a Los del Rio - "Macarena" című számára mutatott be egy táncot.

„Az ilyen események igazi értéke abban a gyerekek és fiatalok által átélt boldogságban rejlik, amit a munkájuk elismeréseként szolgáló taps és dicséret okoz, valamint azon érzés megélése, hogy egyenlő tagjai egy olyan csapatnak amely egy ilyen méretű előadást volt képes létrehozni." - nyilatkozta Gnandt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: