2017-12-31 13:14:40• hírek • Szatmár.ro

Gőzerővel folynak a munkálatok a nagymajtényi gázszondánál

December 31-én adott tájékoztatót a belügyminisztérium arról, mire kell felkészülni a nagymajtényi gázszonda problémájának elhárítása közben a következő időszakban, és hogy milyen feltételek mellett valósulhat meg leggyorsabban az oltás és karbantartás.

Mint kiderült, a katonai tűzoltóság már a helyszínen van, hogy átvizsgáljon valamennyi tűzoltóautót. Az akció célja az, hogy megfelelő felkészültséggel foghassanak hozzá az oltási munkálatokhoz, megfelelő legyen a vízellátás akkor, amikor a szondán dolgozó szakemberek biztonságát kell majd fenntartani.
 

A Kanadából óceánon át szállított speciális vágórendszer - amit korábbi cikkünkben említettünk olvasóinknak - ma reggel, december 31-én érkezett meg Nagymajtényba és készen áll a bevetésre.
 

Az elsődleges feladat az lenne, hogy a földgázkút szájánál álló, megerősített fémállványokat elbontsák, és hogy megtalálják a szondában azokat az alkatrészeket, amelyeket javítani, esetleg cserélni kell.
 

Ha ez sikerül, akkor ki kell dolgozni egy stratégiát arra, hogyan lehetne megszüntetni a gázömlést. A közlemény szerint ez egy sok lépcsős folyamat, így nem lehet pontosan megmondani, mikorra is sikerül felülkerekedni a problémákon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: