2014-10-01 17:51:32• hírek • Kocsis Zoltán

Gőzerővel épül az új híd Sárközújlakon

Eseménydús év volt az idei a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal számára, már ami a beruházásokat és megvalósításokat illeti. Csak az elmúlt hetekben 2500 négyzetméternyi járdát térköveztek le a kisváros központjában: többek között a piac és a polgármesteri hivatal előtt.

Ám az infrastrukturális fejlesztéseknek koránt sincs még vége: jelenleg éppen híd épül, majd következik az Industriei utca aszfaltozása. "Késő őszig, amíg csak az időjárás engedi, dolgozni fogunk", jelentette ki Piricsi Artúr polgármester.

A helyiek által Vásártérként ismert utcát jelenleg kavics és sóder borítja. Az út áthalad az Éger patakon, a híd állapota pedig az elmúlt évtizedekben alaposan megromlott: a betonelemek beszakadtak, iszappal tömődtek el. Éppen ezért az önkormányzat úgy döntött: mielőtt az utcát leaszfaltozza, új hidat épít.

Az új híd hossza 6,5 méter lesz. A munkálatokhoz hétfőn kezdtek hozzá, szerda délután már leöntötték az alapot és lefektették a betonelemeket. Ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor a következő hét elején ideiglenesen megnyitják a forgalmat az úton.

Újabb egy héttel később aztán ismét lezárják és kezdetét veheti az aszfaltozás. Amikor ez elkészül, akkor  880 méter hosszú vadonatúj út összeköt két aszfaltozott utat: a Victoriei és a Scantei utcákat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: