2018-03-21 09:16:31• hírek • Bede Emőke

Gőzerővel épül a NEPI-pláza

Mint arról korábban már beszámoltunk, a NEPI-Rockcastle építkezését vélhetően ingatlanspekulánsok igyekeznek megfúrni. A képek tanúsága szerint azonban ez egyelőre nem különösebben zavarja a munkálatokat, a március végi hidegben is dolgoznak a munkagépek.

Mi több, egész serényen folynak a munkálatok, ugyanis a tervek szerint ebben az évben már el kell készülnie az épületnek. Ha minden a megfelelő ritmusban halad, akkor decemberre el is készülhet a pláza. A NEPI képviselője szerint míg nem születik bírósági döntés az építkezési engedély felfüggesztését illetően, addig minden az előre elgondoltak szerint zajlik az építkezési területen.
 

S hogy mikor is lesz meg az a bizonyos döntés? Egyelőre nem tudni. Annyi bizonyos, hogy a fellebbező felek már benyújtották a szükséges dokumentumokat a szatmári törvényszékre, ezeket iktatták is, azonban az ügy tárgyalásának időpontját még nem tűzték ki. Ez azt jelenti, a várakozás akár több hónapig is elhúzódhat.
 

A NEPI-Rockcastle egyébként nem csak a pláza felépítését vállalta, hanem hozzájárul egy gyalogoshíd kivitelezéséhez is mintegy 100 ezer euróval. A Szamoson átívelő híd segítségével a folyó jobb oldalán élők is könnyűszerrel juthatnak át a plázához, nem kell a hídak irányába kerülni. Emellett egy körforgalmat is fognak építeni a Károlyi útra, hogy így könnyítsék meg a parkolóba való be- és kihajtást.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: