2015-06-30 22:14:18• hírek • Kocsis Zoltán

Govor: szerencsénk volt Csehivel és Ilyéssel!

Érdekes, ugyanakkor meglepő kijelentéseket tett a keddi tanácsülésen Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, PSD a megyei szervezetének korábbi elnöke: Csehi Árpádot és Ilyés Gyulát méltatta, az Olimpiát pedig a finanszírozás megvonásával fenyegette.

Govor szerint Csehi Árpád korábbi megyei tanácselnök és Ilyés Gyula korábbi szatmárnémeti polgármester mentette meg 2010-ben a színházat és a filharmóniát. „Amikor a PDL-kormány elrendelte a megyei tanács alkalmazottainak számának csökkentését, akkor nem tudtunk mit tenni, le kellett mondanunk a színházról és a filharmóniáról. Szerencsére azonban Csehi és Ilyés elintézték, hogy átkerüljenek a város finanszírozása alá", kezdte Govor.

A szociáldemokrata politikus szerint a tasnádi kórház is Csehinek köszönheti létét. „Amikor a kormány be akarta zárni a tasnádi kórházat, akkor Csehi és az akkori RMDSZ-es egészségügyi miniszter (Cseke Attila, szerk.) kilobbizták annak megtartását. Csakis Csehinek köszönhető, hogy most működik egészségügyi ellátás Tasnádon", jelentette ki.

Govor tagadta azokat a vádakat, amelyek szerint érdeke fűződne ahhoz, hogy a megyei tanács megvásárolja a Somesul-stadion az Olimpia számára. „Határozottan kijelentem, nem értek egyet azzal, hogy közpénzből megvásároljuk a stadiont. És azzal sem értek egyet, hogy az Olimpia havi 10.000 lejt fizet a Retezatului utcai szálló bérléséért. Ha ez így marad, kezdeményezni fogom, hogy a megyei tanács megvonja az éves támogatást", mondta.

Ezzel azonban még nem ért véget a klub elleni felháborodása. „Látni akarom a klub szerkezeti felépítését, hisz lassan több vezetője van, mint igazolt játékosa", tette hozzá, ismét a támogatás megvonását helyezve kilátásba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: