2014-02-26 15:59:16• hírek • Kocsis Zoltán

Govor: nem lesz alpolgármestere az RMDSZ-nek

Nem kap alpolgármesteri tisztséget Szatmárnémetiben az RMDSZ, még akkor sem, ha immár borítékolható, hogy napokon belül kormányra kerül. Mindezt Mircea Govor, a hatalmon maradt PSD Szatmár megyei elnöke jelentette ki szerda délben azt követően, hogy a PNL kedd este kilépett a kormánykoalícióból.

„Remélem, Szatmár megyébe nem ér el a tőlünk 600 kilométerre tegnap kitört földrengés. Adrian Stef a barátom és a társam, együttműködésünk pedig folytatódni fog", jelentette ki Govor a Közpénzügyi Hivatal szerdán megtartott évértékelő sajtótájékoztatóján. Az esemény végén aztán folytatta.

„Mi nem bolondultunk meg, mint Antonescu (Crin Antonescu, a PNL elnöke, szerk.). Nem fogjuk megölni ezután egymást, csak mert felbomlott a kormánykoalíció. Adrian Stef továbbra is marad a megyei tanács elnöke. Természetesen nehéz dolog ellenzékből vezetni valamit, de számíthat az én támogatásomra. A megyei tanácsnál tehát nem várható komoly változás. A dekoncentrált intézmények vezetőségében viszont igen", jelentette ki Govor.

A kérdésre, hogy ez a PNL-és igazgatók leváltását jelenti, a PSD szatmári elnöke kitérő választ adott. „Személyesen egyikükkel sincsenek problémák. Meg kell azonban érteni, hogy a Ponta-kormány programját a Ponta-kormány embereivel lehet véghez vinni. Ráadásul szinte biztosan csatlakozik hozzánk az RMDSZ és helyt kell adni az ő szakembereiknek is. Főleg azokon a területeken, amelyek minisztériumait megkapják".

Az RMDSZ és választóinak köreiben a legnagyobb érdeklődéssel kísért kérdés a helyhatósági választások óta Szatmárnémeti alpolgármesteri tisztsége. Noha sokan úgy vélik, hogy az RMDSZ kormányzati részvételével a szövetség megkapja az egyik alpolgármesteri tisztséget, Govor alaposan lehűtötte a kedélyeket. „Nagyra tartom az RMDSZ szatmári vezetőit, komoly, megbízható emberek. Ugyanakkor ez a csapat együtt indult útnak, a választók együtt szavaztak bizalmat a két pártnak, éppen ezért úgy gondolom: nem lenne tisztességes, ha Marcela Papici helyét másnak adnánk át. Amíg én vagyok a PSD szatmári elnöke, erre nem kerülhet sor", szögezte le határozottan Govor.

A Szatmár.ro kikérte ezzel kapcsolatban Pataki Csaba szenátor, a Szatmár megyei RMDSZ elnökének véleményét is, aki azonban úgy nyilatkozott: egyelőre korai lenne bármiféle követelésekkel előállni. Így azokat az értesüléseket sem erősítette meg, melyek szerint a Szatmári RMDSZ egy alprefektusi és egy alpolgármesteri tisztséget kér. Márpedig mindkettőt egy-egy PNL-és politikus tölti be jelenleg: Cristian Sasu és Marcela Papici.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: