2013-08-14 10:54:00• hírek • Kocsis Zoltán

Govor: Coica kijelentései megalapozatlanok és nem elegánsak

Kimért sajtóközleményben reagált Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármester keddi heves kijelentéseire Mircea Govor, a Szatmár Megyei Tanács (MT) alelnöke, egyben a PSD megyei szervezetének elnöke. Szerinte Coica kijelentései megalapozatlanok és nem voltak elegánsak.

Govor a közlemény elején igyekszik leszögezni, hogy „Coica úr mindig is szövetségesem és barátom volt, jelenleg is az és az is marad." Ezt követően a tanács alelnöke biztosítani igyekezett mindenkit, hogy az MT nem akarja elvenni a megyeközponttól az Apaservet.

„A megyei tanács nem akarja elvenni senki közvagyonát, főleg nem Szatmárnémetiét. Úgy gondoljuk, hogy Szatmárnémeti közvagyona egyben a megye vagyona is és mi ezt szeretnénk adminisztrálni. Az MT megpróbálja még jobban kiszolgálni a municípiumok, városok és községek polgármestereit. Engem a falvak fejlődése is érdekel. Arra kérem Szatmárnémeti polgármesterét és az Apaserv igazgatóját, Dan Stefereant, hogy tegyenek mindent a többi polgármesterekkel való minél jobb kommunikációért. Mi azt szeretnénk, hogy a polgármesterek elégedettek legyenek az Apaserv szolgáltatásaival", áll a közleményben.

A folytatásban Govor több eleganciát kért a nyilatkozatokban és megalapozatlannak tart minden támadást, ami „kollégám és barátom, Adrian Stef ellen irányul". „Nem érdemes mérgünkben nem helyénvaló, megalapozatlan és nem elegáns nyilatkozatokat tenni. Továbbra is a konstruktív együttműködés híve vagyok Szatmárnémeti polgármestere valamint a megyei tanács elnöke és alelnöke között", zárul a közlemény.

Mint ismeretes, Coica kedden heves támadást indított az MT vezetői ellen, mondván, „el akarják venni a Szatmárnémeti közvagyonához tartozó és jövedelmező Apaservet". Azt is sérelmezte, hogy az MT vezetői nem vették fel a kapcsolatot vele az ügyben.

Érdekes, hogy a polgármester kirohanására nem maga a nemzeti liberális párti Stef, hanem a Coicához hasonlóan PSD-és Govor reagált - nyilván igyekeznek elkerülni a koalíciós feszültség látszatát is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: