2012-12-21 15:55:07• hírek • Kocsis Zoltán

Elfogták a külföldi munkát ígérő csalókat

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A Szatmár Megyei Rendőrség munkatársai a csütörtöki nap folyamán Marosvásárhelyen elfogták azokat a személyeket, akik külföldi munkát ígérve lóvá tettek közel száz személyt, majd a szállítási díjat bezsebelve eltűntek a színről.

A Belső Hírszerző Főigazgatóság segítségével a szatmári rendőrök Marosvásárhelyen érték tetten a csalókat, amikor azok 25 Hargita megyei személytől vették fel éppen fejenként az 500 lej utazási költséget, hamis nyugtával igazolva a kifizetést.

A két, egyaránt 42 éves férfi, a Szilágy megyei Magyargoroszlóra való F. Ferenc és a zilahi G. János módszere egyszerű volt. Helyi újságokban adtak fel hirdetéseket, három hónapos külföldi munkalehetőséget ígérve az érdeklődőnek. Ezt követően egy lehetőleg távoli várost jelöltek meg kiindulási pontként, begyűjtötték az 500 lejes utazási díjat - majd magukra hagyták az átvert embereket.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, november 29-én hasonló körülmények közepette került Szatmárnémetibe 41 Hargita és Iasi megyei személy. Gyorsan kiderült, hogy útjuk nem a külföldi munkahely, hanem a legközelebbi rendőrös felé folytatódik: itt valamennyien feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen.

A nyomozás során aztán kiderült, hogy a két csaló nem csak ezt a két csoportot tette lóvá, hanem korábban további Hargita és Vaslui megyei személyeket is csőbe húzott. A két férfit 29 napos előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozás tovább folytatódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: