2011-01-19 10:19:10• hírek • Szatmar.ro

Görögországban folytathatja Niculae

Nem utazott csapattársaival a Dinamo törökországi edzőtáborába Marius Niculae, aki szerdán már Görögországban vesz részt orvosi vizsgálaton az AO Kavála együttesénél.

A 30 esztendős csatár, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton, fél évre kölcsönbe kerül a görög élvonalbeli együtteshez, amelynek opciós joga lesz végleges megvásárlásához. A bukaresti piros-fehérek ezzel néhány nap alatt második csatárukat veszítenék el, mivel Andrei Cristea vasárnap a német másodosztályú Karlsruhe csapatához került mintegy 800.000 euró fejében.

Marius Niculae a Dinamo neveltje, de szerepelt már a portugál Sporting Lisszabon, a belga Standard Liege, a német Mainz és a skót Inverness csapataiban, ahonnan 2008 nyarán tért vissza a Dinamóhoz. A román élvonalban 140 meccsen 61 alkalommal volt eredményes, a válogatottban 16 találkozón négy gólig jutott. A Kaválának azért van szüksége egy csatárra, mert bár hat győzelemmel, hat döntetlennel és hat vereséggel a bajnokság ötödik helyén áll, de a nyolc gólos Benjamin Onwuachin kívül a többi támadója kóros góltalanságban szenved: három futballista volt kétszer-kétszer, további három pedig egyszer-egyszer eredményes az idei 18 fordulóban.

A 74 ezer lakosú Kavála városának csapata mellesleg 2009 nyarán jutott fel a görög élvonalba, az első szezonban pedig olyan labdarúgók is megfordultak a keretében, mint az egykoron a világ legdrágább átigazolását magáénak tudó brazil Denilson, a sokszoros ausztrál válogatott Craig Moore vagy a Milannal 2007-ban Bajnokok Ligáját nyerő ausztrál Zeljko Kalac, a jelenlegi keretben pedig a legismertebb név Jean Claude-Darcheville, aki fénykorában a Bordeaux és a Glasgow Rangers színeiben szórta a gólokat.


Marius Niculae Görögországba kerülhet
Marius Niculae Görögországba kerülhet


Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Dinamo városi riválisa, a Rapid ugyanakkor egy brazil középső középpályással erősítette meg keretét. A 25 esztendős Olberdam de Oliveira Serra a Corinthiansban nevelkedett, majd megfordult a portugál Maritimóban és a Bragában, legutóbb pedig a brazil Atletico Paranaense futballistája volt. A román sajtó szerint Olberdam játékjogát jelenleg is a Maritimo birtokolja és kölcsönbe érkezhet a vasutasokhoz, ugyanakkor az átigazolások terén mindig jól értesült transfermarkt.de portál szerint a brazilnak jelenleg nincs szerződése.

Az viszont biztos, hogy pályafutása legjobb éveit Madeira-szigetén töltötte, 2005 és 2010 között 83 meccsen lépett pályára a Maritimo színeiben. 2010 tavaszán került a Bragához, ahol megtört a pályája: az utóbbi egy évben csak 13 meccsen kapott szerepet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: