2012-06-17 09:21:26• hírek • MTI

Görög siker és továbbjutás, orosz búcsú

A görögök egygólos győzelmet arattak szombaton az oroszok felett a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának szombati, utolsó fordulójában, ezzel továbbjutottak.

Mivel a kvartett másik mérkőzésén a csehek legyőzték a társházigazda lengyeleket, így az oroszok búcsúztak a kontinenstornáról. A találkozón a 2004-ben Európa-bajnok görög együttes nyolc évvel ezelőtti bravúrsorozatát és játékát idézve nyert, előbb közvetlenül a szünet előtt megszerezte a vezetést, majd jobbára csúszva-mászva, hősiesen védekezett a lefújásig.

A görög csapat hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést annak megfelelően, hogy számára csak a győzelem jelenthetett továbbjutást, azonban az első öt percben három helyzete is kimaradt. Később az orosz együttes védekezése stabilabbá vált, így a görögök rohamai alábbhagytak, sőt, egyre inkább az ő térfelükön zajlott a játék. Az oroszok - elsősorban Zsirkov vezetésével - egymás után dolgozták ki a lehetőségeket, de a vezető gólt nem sikerült megszerezniük, ráadásul Ignasevics nagy hibáját kihasználva Karagunisz lecsapott egy labdára, és ebből közvetlenül a szünet előtt vezetést szerzett csapatának.

A folytatásban sem változott a játék képe: a görögök visszahúzódtak a kapujuk elé, az oroszok pedig mindent bevetve támadtak, de lövéseik vagy elkerülték a kaput, vagy az utolsó passzokba csúszott hiba. Ahogy múlt az idő, úgy lettek idegesebbek az oroszok, s a gyors görög ellentámadások egyre nagyobb veszélyt jelentettek, egy ízben, Cavelasz szabadrúgásánál pedig csak a kapufa mentette meg az oroszokat az újabb bekapott góltól. A hajrában a görögök már szinte meg sem próbáltak ellentámadást vezetni, ellenben csúsztak-másztak az eredmény megtartásáért, hősies játékukkal nem is tudott mit kezdeni a riválisuk, így sikerült megőrizniük minimális előnyüket a lefújásig.

I. félidő:
----------

45+2. perc: egy jobb oldali görög bedobás után Ignasevics aláfutott a labdának, amelyet így Karagunisz rávezethetett Malafejevre, majd 14 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: