2014-05-11 20:44:13• hírek • Szatmár.ro

Negyedszer tartották meg Egriben az Orgona Néptáncfesztivált

Már vasárnap 14 óra körül szekerekre ültek az egri fiatalok, hogy énekszóval hívogassák a település lakóit a helyi kultúrházban megszervezett fesztiválra. Tíz néptánccsoport tartott előadást, majd hangulatos táncház zárta a rendezvényt.

Egri község apraja-nagyja válaszolt a szekeresek hívó szavára, 16 óra után pedig már egy tűt sem lehetett leejteni az egri kultúrotthonban - rengetegen voltak kíváncsiak az idén negyedik alkalommal megrendezett fesztiválra és természetesen a néptáncosok előadásaira.

Szarvas Károly, a rendezvény fő szervezője nyitotta meg a fesztivált, majd Erdei D. István RMDSZ-es parlamenti képviselő, Riedl Rudolf megyei tanácsi alelnök, Nagy Szabolcs képviselőjelölt és Szabó Elek polgármester is szólt az egybegyűltekhez. A parlamenti képviselő arra kérte az egrieket, hogy május 25-én is mutassák meg, hogy erős és egységes közösséget alkotnak. Riedl megköszönte a szervezők fáradhatatlan munkáját, Nagy pedig kijelentette: ezt a szép hagyományt folytatni kell, és kívánta, hogy a negyedik fesztiváltól jussanak el az egriek a tizennegyedikik, sőt, még azon is túl.

A megnyitót követően a néptáncosok vették át a főszerepet. Fellépett az avasújvárosi Bokréta, a kökényesdi Rozmaring, a széri Kukurók, a szilágycsehi Berekenye, valamint a hadadnádasdi és a börvelyi néptánccsoport, továbbá a lázári iskolások. A közönség megcsodálhatta Egri magyarországi testvértelepülésének, Szamosszegnek, valamint a szintén angyaországbeli Méhtelek néptánccsoportjának előadását is. Természetesen színpadra lépett a házigazda, azaz az Egri Csodaszarvas Néptánccsoport is.

A táncban megfáradt fiatalok a fellépést követően egy-egy tál ínycsiklandozó babgulyással pótolhatták az elvesztett energiát, majd táncház zárta a fesztivált.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: