2014-09-10 12:24:49• hírek • Kocsis Zoltán

Görög katolikus templombúcsú Egriben

Szeptember 14-e különleges nap lesz az egri görög katolikus egyház életében: ekkor tartják ugyanis a templombúcsút. A liturgiára szeretettel várják a híveket vallási hovatartozástól függetlenül. Alább változtatás nélkül közöljük Kozsán István atya meghívóját.

„Isten irgalmából és az Istenszülő Mária irgalmassága által, imádságos lelkülettel készülnek az egri görög katolikus hívek a templombúcsújuk megünneplésére. Az ünnepi szentmisére szeptember 14-én, vasárnap 12.30 órakor kerül sor az Egri Görög Katolikus templomban. A Szent és Isteni Liturgiát a görög katolikus paptestvérek és hívek együtt ünneplik a református és római katolikus paptestvérekkel és hívekkel, hiszen Jézus Krisztus Keresztje életadó kereszt, mely által üdvösségre lettünk hivatva Isten kegyelméből. A Görög Katolikus egyház lelki életében az egri településen belül eleven hitéletet élő hívek beépítették hagyományként életükbe a Szent Kereszt tiszteletét.

A helyi Görög Katolikus Egyház létszámát tekintve nem nagy, de szentségi életét illetően a Szent Család belső békéjét, Isten hűségét akarja megélni. Életük mindennapi küzdelmeihez nagyon sokszor kötődik a Szent Keresztre való feltekintés, a kereszthordozás, Jézus szentséges sebeinek szemlélése. Jézus Krisztus életadó keresztje a győzelem is, melyet Ádám ősatyánk sírja fölé emeltek, mivel egy ember által jött a világra a bűn és az ember fia keresztáldozata által nyílott meg az Éden ajtaja minden keresztény ember számára.

A közös Szent és Isteni Liturgiára szeretettel várja a paptestvéreket és híveket, Kozsán István atya."

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: