2009-11-18 09:37:07• hírek • Szatmár.ro

Gordiusz Matematika Verseny

Idén is megrendezik a Gordiusz Matematika Tesztversenyt. Jelentkezni december elsejéig lehet - tudtuk meg Kovács Béla, matematika szakos tanártól.

A Gordiusz kétfordulós matematika feleletválasztós tesztversenyt, magyarországi és határon túli középiskolák magyarul tudó diákjai részére szervezi minden évben a Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány. A diákok a körzeti versenyen és a döntőn mérhetik össze tudásukat.

A verseny célja, lehetőséget biztosítani arra, hogy az első fordulóban egy-egy körzet középiskolás korú tanulói a hagyományos versenyektől eltérő formában mérhessék össze matematikatudásukat évfolyamtársaikkal - tudtuk meg Kovács Béla, matematika szakos tanártól, a verseny körzeti szervezőjétől.

Azok a diákok akik továbbjutnak az első fordulóban a Székesfehérváron megrendezendő döntőben vetélkedhetnek egymással április 1. és 3. között.

Az első, körzeti forduló 2010. február 19-én (péntek), 15 órai kezdettel lesz megrendezve. A versenyzőknek 90 perc alatt 30 feladatot kell megoldaniuk.

Benevezni december 1-ig lehet a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, a Béke tér 2. postai irányítószám: 440114, tel/fax: 0261-717346. A versennyel kapcsolatos részletes leírás megtalálhatók a www.mategye.hu internetes honlapon illetve további információk Kovács Béla tanártól igényelhetők a belako09@gmail.com e-mail címen.


Kétfordulós versenyen mérhetik össze tudásukat a diákok
Kétfordulós versenyen mérhetik össze tudásukat a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: