2009-04-28 13:32:43• hírek • Ferenczi Noémi

Első díjat nyertek a kölcseys diákok

Április 21-én nemzetközi történelem versenyt rendezett Budapesten a Kós Károly Kollégium. A versenyt a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata nyerte meg. A kolozsvári történelem tantárgyversenyen is szép eredményt ért el a kölcseys résztvevő.

Szendrei Tamás XI. E osztályos tanuló két díjat kapott a Kolozsváron megrendezett történelem országos tantárgyolimpiászon. A negyedik helyezés mellett különdíjban is részesült.

A budapesti Kós Károly Kollégium által szervezett nemzetközi történelem tantárgyversenyen egy négytagú csapat képviselte városunkat. A versenyre Magyarország a két világháború között és a második világháborúban témakörökből kellett felkészülniük a diákoknak.

 

Összesen 23 csapat mérte össze tudását, ebből 13 a határon túlról érkezett. Katona Noémi, Markos Apollónia, Marian Ákos és Szilágyi Dóra, XI. B osztályos tanulók első helyezést értek el, melyért pénz és könyvjutalomban részesültek.

„A verseny teszt-jellegű feladatokat kaptak a diákok és egy esszét is kellett írniuk a magyar holokausztról. A szatmári csapat esszéje bizonyult a legjobbnak, amiért kiemelkedő pontszámot kaptak. Körülbelül egy hónap kemény munkájának eredménye ez az első helyezés"- mondta el a Szatmár.ro-nak Deák Márta, a diákok felkészítő tanára.

A budapesti Kós Károly Kollégium szervezte a nemzetközi versenyt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: