2019-04-04 10:43:07• hírek • Bede Emőke

Goran Bregovic és Rúzsa Magdi az idei városnapok sztárfellépői között

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be csütörtök délben Kereskényi Gábor a 2019-es városnapok sztárfellépőit. Mint kiderült, május utolsó hétvégéjén Szatmárnémetibe érkezik Goran Bregovic és Rúzsa Magdi is.

Kicsivel több mint két hónap múlva, május 24. és 26. között kerül megrendezésre a sokszor több tízezres tömegeket megmozgató rendezvénysorozat, a Szatmárnémeti Városnapok. A fellépőkről a város polgármestere csütörtökön tájékoztatta a sajtót. Ebben az évben nem kisebb neveknek örülhet a lakosság, mint Goran Bregović, a Vama, a Bosquito és a Megasztár egyik legsikeresebb felfedezettje, Rúzsa Magdolna.

 

Goran Bregović az egyik legismertebb mai, modern balkáni zeneszerző és előadó. Azon kevés jugoszláv származású művészeinek egyike, aki a világ legelismertebb koncerttermeiben is fellépett: a Carnegie Hall, a Royal Albert Hall és a L'Olympia. Legismertebb dalait a hazai közönség  Emir Kusturica filmjeiből ismerheti, például a Macska-jaj vagy a Cigányok ideje.


A Vama zenekar Románia egyik legsikeresebb, rock-indie-blues és music-hall elemeket keverő zenekara. Az eklektikus hangzás a zenészek sokszínű ízlésének és zenei előéletének köszönhető, ezzel téve megunhatatlanná a felvételeiket, koncertjeiket. A csapat tíz éve ugyan abban a felállásban zenél. Ismert dalaik a „Perfect fara Tine” és a „Zile Fericite”.


A Bosquito formációt  Radu Almășan alapította a 2000-es évek elején. A stílusukat illetőek fusion rock és latin keveréke, melyre óriási hatással volt a cigány, a balkáni hatások. Számaikban hard rock elemek is felfedezhetőek. Románia Top10-es listájában nem egyszer aranyérmes helyet is elfoglaltak az „Asa ca beau” vagy a „Pepita”.


Rúzsa Magdit mindenki ismeri. Sikerét és tehetségét a 2005-ös Megasztár után senki sem vitathatta el. Az óta is az egyik nagy közönségkedvenc. Bárhol is koncertezik, a terek és az arénák megtelnek a minőségi popzenét kedvelőkkel. A Máté Péter-díjas magyar énekesnő, dalszövegíró 14 óta töretlen karriernek örvend. Dalait százezrek dúdolják.


A fellépőkkel kapcsolatban Kereskényi Gábor elmondta, ebben az évben határozott szándékuk javítani a zenei felhozatal minőségén, ezért is esett a választás épp ezekre a zenészekre, zenekarokra. Mindezt pedig úgy szeretnék megoldani, hogy az számottevően ne emelje meg az esemény költségvetését. Ebben az évben a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal kb. 300 ezer lej nagyságú büdzsét jelölt ki a városnapoknak, azonban ehhez még 150 ezer lejnyi összeg társul, melyet a szponzorok és az eseményen árusító kereskedők fizetnek be bérleti díjként.


Ugyanakkor a polgármester azt is elmondta, tisztában vannak azzal, hogy épp az érintett hétvégén vannak az EP-választások is, ám a logisztikai részt sikerült úgy megtervezni, hogy a két esemény egyáltalán ne zavarja majd egymást.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: