2007-03-09 20:15:23• hírek • Szatmar.ro

17,4 millióan használtak mobiltelefont

 A lakosság közel 81%-a veszi igénybe valamely mobilszolgáltatót.
A távközlési piac a romániai gazdaság legdinamikusabb ágazata lett, amely a legtöbb külföldi befektetőt vonz, derül ki a legfrissebb adatokból. 2006 végén Romániában 17,4 millióan használtak mobiltelefont, ez 30 %-os növekedést jelent egy év alatt. A lakosság közel 81%-a veszi igénybe valamely mobilszolgáltatót.

Ami az internethozzáférést illeti, 3,3 millióan kapcsolódnak rá a világhálóra, ez 80%-os növekedést jelent 2005-höz képest. Az összlakosság 8,2%-a, azaz 1,8 millióan férnek hozzá szélessávú internethez, ezen a területen 135%-os növekedést regisztráltak. Az alternatív vezetékes telefonszolgáltatók a piac 20%-át birtokolják, jelenleg 105 ilyen szolgáltató működik, fél év alatt megduplázódott a számuk.

"A romániai távközlési piac a fejlődés dinamikájának szempontjából maga mögött hagyta Magyarországot vagy Lengyelországot, egy befektető pedig ezeket az adatokat veszi figyelembe, mielőtt elindítja vállalkozását. Vonzó tehát a romániai távközlési piac" – nyilatkozta Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: