2005-11-16 09:12:09• hírek • Szatmar.ro

Google: mint gyilkossági bizonyíték

Az amerikai rendőrség Google-keresésekkel próbálnak meg bizonyítani egy gyilkosságot.

Az amerikai észak-karolinai rendőrség szakemberei Google-keresésekkel próbálnak meg bizonyítani egy az államukban történt gyilkosságot. A vádirat szerint Robert Petrick 2003 januárjában megölte feleségét, annak holttestét az egyik közeli tóba dobta, és ezek után eltűntté nyilváníttatta hitvesét. A hatósági szakértők azonban terhelő bizonyítékokat találtak a gyanúsított számítógépében, miszerint Petrick közvetlenül felesége "eltűnése" előtt a Google-n a "neck break" (nyaktörés) kifejezések után kutatott, és ezen kívül pedig a bloodfest666 internetes oldalról letöltötte a "22 módszer egy ember puszta kézzel való megölésére" című dokumentumot is.

A vádlott azonban még ennél is több bizonyítékot hagyott hátra személyi komputerében, vagyis a Google-n információk után kutatott a Falls tóra vonatkozólag is, amelyben végül megtalálták az eltűnt asszony holttestét. Az ügyész szerint a férfi különösen az illető tó mélységére volt kíváncsi keresései során.

Robert Petrick korábbi védőügyvédje elmondta, hogy még tisztázatlan, hogy a hatósági szervek kértek-e segítséget a Google-től, vagy a kereső-szolgáltató bevonása nélkül pusztán a gyanúsított PC-jén talált Google-keresések felhasználásával akarják bizonyítani a férfi bűnösségét. A bíróság a jövő héten újabb komputer-bizonyítékokat hoz majd nyilvánosságra, ám mindezek ellenére Petrick ártatlannak vallja magát.

prim.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: