2010-01-08 13:07:18• hírek • MTI/dpa

"Google-adót" tervez Sarkozy

"Google-adón" keresztül akar részesülni az internetes reklámokból származó hatalmas bevételekből a francia állam, Nicolas Sarkozy elnök már kormánybizottság felállításáról is döntött.

A bizottság mellett a pénzügyminisztérium feladata lesz megállapítani, hogy milyen mértékben lehet megadóztatni a keresőoldalakon és a portálokon megjelenő reklámok által termelt bevételt. "Ezeket a cégeket ott adóztatják meg, ahol székhelyük van, pedig a mi reklámpiacunkból hasítanak ki részt. Az adómenekülés e fajtája igen sajnálatos" - mondta csütörtökön Sarkozy.

Az államfő emellett síkra szállt azért is, hogy a versenyfelügyelet vizsgálja felül a Google amerikai internetes óriás domináns piaci helyzetét. Továbbá bejelentette: a fiatalokat támogatott ajánlatokkal akarja rászoktatni a fizetős zeneletöltésre. Ennek megvalósításához nyárig megjelenik az a zenekártya, amellyel a fiatalok kedvezményes áron vásárolhatnak zenéket a világhálón. A fennmaradó költségeket az állam vállalja magára. "Újra rá kell szoktatni a fiatalokat arra, hogy a zene nincs ingyen. A zeneletöltés jó befektetés" - vélekedett Sarkozy.

Az elnök ugyanakkor szeretné, ha a könyvekre, filmekre és CD-ékre kiszabott adó csökkenne, szerinte ugyanis nem tartható, hogy egy nyomtatott könyv eltérő adózás alá esik, mint egy virtuális kötet.


Nicolas Sarkozy - sok népszerűtlen döntést hozott már
Nicolas Sarkozy - sok népszerűtlen döntést hozott már


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: