2011-12-07 00:24:23• hírek • Kocsis Zoltán

A Chelsea simán, a Marseille mesébe illő módon jutott tovább

Kedd este nyolc mérkőzéssel véget ért a Bajnokok Ligája csoportköre a mezőny fele számara. Számtalan nyitott kérdés talált válaszra és olyan sztárcsapatok nem jutottak tovább, mint a német bajnok Borussia Dortmund, a portugál bajnok és Európa-liga győztes Porto, az ukrán bajnok Sahtar Donyeck, a görög bajnok Olympiakosz Pireusz vagy a Valencia.

A legdrámaibb küzdelmet az F csoportban vívták, ahol az utolsó 90 perc előtt csak az volt biztos, hogy az Arsenal már továbbjutott. Ennek megfelelően a londoniak egy erősen tartalékos csapattal léptek pályára Görögországban és nagyon simán ki is kaptak. Dzsebbur már a 16. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, amit Mannone kapitális hibája után Fuster toldott meg. Bár Benajun egy irgalmatlan bombával betalált Megyeri Balázs kapujába, Modesto gólja után a görögök örülhettek.

Főleg azért, mert ekkor még úgy tudták, hogy a Dortmund nyerésre áll a Marseille-el szemben. Ez a pireusziak továbbjutását jelentette volna. A német bajnok csak úgy mehetett volna tovább, ha az Olympiakosz nem nyer és ők legalább három góllal legyőzik a franciákat. Ennek megfelelően kezdtek is, Blaszczykowski és Hummels találataival fél óra után már két góllal vezettek. Bár Remy a szünet előtt szépített, a Borussia végig irányított. Mígnem a 85. percben egy szöglet után André Ayew ki nem egyenlített. Sőt, két perccel később Valbuena egy parádés góllal a győzelmet is megszerezte a Olympique-nek, amivel a marseille-iek bejutottak a legjobb 16 csapat közé.

Ayew egyenlítése kulcsfontosságú volt fotó: om.net

Az E csoportban már biztos volt a Leverkusen továbbjutása, a Chelsea és a Valencia pedig ki-ki meccset vívott egymással Londonban. Ez tulajdonképpen már a 3. percben eldőlt, amikor Drogba megszerezte a vezetést az angoloknak. Ezt követően a spanyoloknak volt néhány alkalmuk az egyenlítésre, ám a 22. percben Victor Ruiz hatalmas hibáját kihasználva Ramires kettőre növelte csapata előnyét. Ez teljesen megtörte a vendégeket, akik többet birtokolták ugyan a labdát, de nem tudták feltörni a betömörülő angol falat. A 76. percben aztán Ruiz újabb hibája után Drogba végleg eldöntötte a három pont sorsát. Mivel Genkben a Leverkusen csak egy 1-1-es döntetlent tudott elérni, a Chelsea még a csoport első helyét is megszerezte.

Szintén ki-ki meccset játszottak Portóban is, ahol az EL címvédőjének nyernie kellett a Zenit ellen. A sárkányok mindent meg is tettek a cél érdekében, de sorra elpuskázták lehetőségeiket. Az oroszok helyzetig se jutottak, de mivel nem kaptak gólt, továbbjutottak. A másik meccsen az APOEL Nikosia hét meccs után kapott ki a BL-ben, a Sahtar pedig ugyanannyi találkozó után nyert. Ettől függetlenül a ciprusiak az első, Mircea Lucescu csapata pedig az utolsó helyen végzett.

A H csoportban a már biztos első hely tudatában és a hétvégi, Real Madrid elleni rangadóra készülve a Barcelona olyan csapatot küldött pályára, amelyben csak Maxwell, Thiago, Pedro és Cuenca tudja, mit jelent az: kezdő lenni a nagycsapatban. A katalánok C csapata azonban így is simán, 4-0-re verte a BATE Boriszovot, Pedro kettőt is rúgott. Ha nem is barcelonai értelemben, de tartalékosan állt ki a Milan is a Plzen otthonában. Ez sokáig nem látszott az álláson, főleg miután a szünet után Pato és Robinho egy perc alatt két gólt rúgott. Az olaszok azonban bealudtak a végén, minek következtében Bystron a 89. percben szépített, Duris pedig a 93.-ban kiegyenlített. A Barcelona és a Milan a legjobb 16 között, a Plzen pedig az El-ben folytatja.

E csoport:

Cheslea - Valencia 3-0
gólok: Drogba (3., 76.), Ramires (22.)
Genk - Leverkusen 1-1
gólok: Vossen (30.) illetve Derdiyok (79.)
A hazaiaknál Köteles László és Tőzsér Dániel végig a pályán volt
A csoport végeredménye: 1. Chelsea 11 pont, 2. Leverkusen 10p., 3. Valencia 8p., 4. Genk 8p.

F csoport:
Borussia Dortmund - Olympique Marseille 2-3
gólok: Blaszczykowski (23.), Hummels (32., 11-es) illetve Remy (45.), André Ayew (85.), Valbuena (88.)
Olympiakosz Pireusz - Arsenal 3-1
gólok: Dzsebbur (16.), Fuster (36.), Modesto (89.) illetve Benajun (57.)
a hazaiaknál Megyeri Balázs végig a pályán volt
A csoport végeredménye: 1. Arsenal 11p., 2. Marseille 10p., 3. Olympiakosz 9p., 4. Dortmund 4p.

G csoport:
APOEL Nikosia - Sahtar Donyeck 0-2
gólok: Adriano (62.), Szelezsnyev (78.)
a vendégeknél Razvan Rat a kispadon kapott helyet
Porto - Zenit Szentpétervár 0-0
a hazaiaknál Cristian Sapunarut, a vendégeknél pedig Huszti Szabolcsot nem nevezték a meccsre
A csoport végeredménye: 1. APOEL 9p., 2. Zenit 9p., 3. Porto 8p., 4. Sahtar 5p.

H csoport:
Barcelona
- BATE Boriszov 4-0
gólok: Roberto (36.), Montoya (60.), Pedro (64., 89.)
Viktoria Plzen - Milan 2-2
gólok: Bystron (89.), Duris (93.) illetve Pato (47.), Robinho (48.)
A csoport végeredménye: 1. Barcelona 16p., 2. Milan 9p., 3. Plzen 5p., 4. BATE 2p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: