2011-12-08 00:40:39• hírek • Kocsis Zoltán

Good bye, Manchester!

A meglepetések estéje! Akár ezzel a címmel is összefoglalhatnánk a labdarúgó Bajnokok Ligája 2011-2012-es szezon csoportkörének utolsó estéjét. Ennyi meglepetés és szenzáció talán soha nem volt egy este alatt, mind december 7-én!

Kezdjük rögtön a Galac csoportjával. A román bajnok Lisszabonba látogatott és bár akadt egy-két lehetősége, Cardozo góljával a Benfica 1-0-ra nyert és ezzel megszerezte az első helyet a kvartettben. Ebben még nem volt semmi meglepő, hisz a Galac pont nélkül érkezett a Da Luz stadionban és így fejezte be a csoportkört is.

A kvartett másik meccsén mindenki tudta, hogy a Manchester Unitednek nem lesz könnyű dolga Bázelben. Csakhogy az angol bajnok még így is toronymagas favorit volt a svájciakkal szemben. Igen ám, de a 9. percben Steller megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ezt követően támadott a ManU becsülettel, de nem tudtak kifogni Sommer kapuson. Mi több, a 84. percben Alex Frei megduplázta csapata előnyét. Egy perccel a vége előtt Jones ugyan szépített, ám ezúttal elmaradt az oly sokszor megtapasztalt United-hajrá. Az angol bajnok, aki a csoportban csak a Galacot volt képes legyőzni, az Európa-ligában folytatja szereplését!

Streller az első szeget rúgja a United koporsójába fotó:  fcb.ch

Akárcsak városi riválisa, a City! Az „állampolgárok" azzal a tudattal léptek pályára, hogy hiába győzik le a Bayern Münchent, ez még önmagában nem elég az üdvösséghez. A City Silva és Yaya Touré találataival meg is verte a tartalékos bajorokat, csakhogy a Napoli nem tette meg azt a szívességet, hogy ne nyerjen Villarrealban. Inler és Hamsik góljaira nem jött válasz, így a Bayern mögött a Napoli lépett tovább, a City az El-bnn folytatja. Megjegyzendő, hogy a Villarreal az első spanyol csapat, amely pont nélkül zárja a Bl-csoportkört.

A B csoportban az Inter már biztos volt első helyében és elsőségében, és a Lille is követhette volna őket, amennyiben odahaza legyőzi a Trabzonsport. A francia bajnok azonban a legnagyobb ziccereket is kihagyta, így nem jutott tovább (mint ahogy az angol és a német bajnok sem). A döntetlen tökéletesnek bizonyult viszont a CSZKA Moszkvának, amely Doumbia és Vaszilij Berezuckij révén 2-1-re legyőzte a motiválatlan Intert, megelőzte a franciákat és a törököket és továbbment. A harmadik helyre a Trabzon futott be, így a Lille számára véget ért az európai kupakaland.

A legnagyobb csodát azonban a Lyon hajtotta végre. A franciák azzal a tudattal léptek pályára Zágrábban, hogy csak úgy van esélyük továbbjutni, ha az Ajax kikap a Real Madridtól, ők pedig a Dinamo ellen ledolgozzák hét gólos gólhátrányukat. Manuel Sousa játékvezető Amszterdamban két jogos gólt sem adott meg a hazaiaknak, így a tartalékos Realnak viszonylag könnyű volt nyernie.

Hiába állt fejre a City játékosa, csapata úgy is kiesett fotó: mcfc.co.uk

Ezzel együtt a Lyon még távol volt a nyolcaddöntőktől, főleg, amikor a Leko kiállítása miatt már hátrányban játszó Dinamo a 40. percben Kovacic révén megszerezte a vezetést. Sokáig nem örülhettek, hisz Gomis még a szünet előtt egalizált. Sőt! Az 52. percben már 4-1 volt a franciáknak! Ettől elszabadult a futballpokol a Maksimir-stadionban: Gomis meg sem állt négy gólig, a Olympique hétig, a francia csapat pedig a nyolcaddöntőkig. A horvátok összesen 22 gólt kaptak hat meccsen, ami új negatív BL-csúcs.

A csoportkört összefoglalva elsőként jutott a legjobb 16 csapat közé a Bayern München, az Inter, a Benfica, a Real Madrid, a Chelsea, az Arsenal, az APOEL Nikosia és a Barcelona, míg másodikként a Napoli, a CSZKA Moszkva, a Basel, a Lyon, a Leverkusen, a Marseille, a Zenit és a Milan. A folytatásban már az egyenes kieséses szakasz következik, a párosítások sorsolását jövő pénteken tartják.

C csoport:
Benfica - Galac 1-0
gól: Cadozo (7.)
Basel - Manchester United 2-1
gólok: Streller (9.), Frei (84.) illetve Jones (89.)
A csoport végeredménye: 1. Benfica 12 pont, 2. Basel 11p., 3. Manchester 9p., 4. Galac 0p.

A csoport:
Manchester City
- Bayern München 2-0
gólok: Silva (37.), Yaya Touré (52.)
Villarreal - Napoli 0-2
gólok: Inler (65.), Hamsik (76.)
A csoport végeredménye: 1. Bayern 13p., 2. Napoli 11p., 3. Manchester 10p., 4. Villarreal 0p.

B csoport:
Inter - CSZKA Moszkva 1-2
gólok: Cambiasso (51.) illetve Doumbia (50.), Vaszilij Berezsuckij (86.)
Lille - Trabzonspor 0-0
A csoport végeredménye: 1. Inter 10p., 2. CSZKA 8p., 3. Trabzon 7p., 4. Lille 6p.

D csoport:
Ajax - Real Madrid 0-3
gólok: Callejon (14., 90.), Higuain (41.)
Dinamo Zágráb - Olympique Lyon 1-7
gólok: Kovacic (40.) illetve Gomis (45., 48., 52., 70.), Gonalons (47.), Lopez (65.), Briand (76.)
A csoport végeredménye: 1. Real Madrid 18p., 2 Lyon 8p., 3. Ajax 8p., 4. Zágráb 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: