2014-12-10 19:39:01• hírek • Kocsis Zoltán

Gondot okoz a háztartási hulladék mennyisége Pusztadarócon

Komoly gondot okoz a pusztadaróci önkormányzatnak a község lakói által termelt nagy mennyiségű háztartási hulladék. Mivel az elszállítási díj túlságosan is megterhelte a költségvetést, a község vezetői úgy döntöttek, megemelik a szemétadót.

„Öt éve nem emeltünk semmiféle adót. Most is kizárólag a szemétadót emeltük meg, minden más adó maradt az előző év szintjén", magyarázta Gaman Mihály polgármester. „Az emelésre azért volt szükség, mert sajnos túlságosan sok hulladékot termelünk és az önkormányzat nem győzte fizetni", tette hozzá.

Pusztadarócon és a hozzá tartozó három faluban, Szamosdarán, Atyán és Petén eddig 3,3 lejt kellett fizetni havonta fejenként. Tudni kell azonban, hogy ez az összeg a szállítás összköltségének alig egyharmadát fedezte csak. A fennmaradó kétharmadot az önkormányzat fedezte. Jövőre immár 5 lejt kell majd fizetniük a lakosoknak fejenként - ám ez az összeg is csak az összköltség felét teszi ki.

„Sokan kritizáltak minket az adóemelés miatt, ám meg kell értenie mindenkinek, hogy túl sok hulladékot termelünk. Jobban meg kellene néznünk, hogy mit dobunk el. Nagyon fontos lenne, hogy szelektíven gyűjtsük a hulladékot, mert akkor azt értékesíteni lehet. Ha sikerülne csökkenteni a hulladék mennyiségét, akkor szívesen csökkentenénk az adó mennyiségén", nyilatkozta Gaman Mihály polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: