2010-06-30 05:20:43• hírek • (X)

Gondoskodás kedvenceinkről kánikula idején

A nagy kánikulára való tekintettel Sabados Florin állatorvos néhány jó tanáccsal látja el a kedvenceikről gondoskodó gazdikat. A tippek és tanácsok főleg a kutyákat tartó gazdik számára lehet igazán hasznos.

Sabados Florin állatorvos a nagy melegre való tekintettel néhány táplálkozási tanáccsal szolgál olvasóinknak. Ebben a periódusban úgy mint az embernek, az állatnak is nagy mennyiségű folyadékra van szüksége, ezért fontos, hogy minden reggel friss és hideg vizet tegyünk kedvencünk elé.

Fontos, hogy minőségi állateledellel etessük kedvencünket: a kutyáknak ebben a periódusban ne adjunk csontot, sült ételeket és édességet, mert nem tesz jót szervezetüknek. Továbbá jó az, ha egy napon a hétből kedvencünk „fekete böjtöt" tart, azaz vízen kívül, nem fogyaszt semmi mást. A felnőtt kutyáknak két adagonként adjuk az ételt, azaz reggel és este, a kölyök kutyáknak pedig három-négy adagonként.

Ha kedvenceiket házilag elkészített étellel etetik, akkor az az eledel legyen  frissen, még aznap elkészítve, ne tárolják hűtőben, és ne legyen se túl meleg, se túl hideg.

Tipp: A külső paraziták (kullancsok, bolhák) ellen ajánlott a Spoton cseppek alkalmazása.

Lassan öt éve működik sikeresen a 15-ös lakónegyed környékén található Sabados Vet állatorvosi rendelő, ahol nagy szakmai felkészültségnek és felszereltségnek köszönhetően kedvenceik alapos kivizsgálásban és kezelésben részesülnek. Ezenkívül beoltják, és ha szükségek műtéti beavatkozással is megmentik a  háziállatok életét

Mindemellett a rendelőben vérvizsgálatot és ultrahangot is végeznek,  az ehhez tartozó állatorvosi gyógyszertárból pedig minőségi kutya- és macskaeledel, takarmány, játékok, kozmetikai termékek, és egyéb gyógyszerek is beszerezhetőek ahhoz, hogy kedvenceiket a megfelelőképpen ápolhassák, neveljék és kényeztessék.


Jól felszerelt rendelő várja a kedvenceket
Jól felszerelt rendelő várja a kedvenceket



A gyógyszertárból minőségi eledeleket és egyébb fontos kelléket is beszerezhetnek
A gyógyszertárból minőségi eledeleket és egyébb fontos kelléket is beszerezhetnek


Állatorvosi rendelő: Arinului utca 4. szám alatt
Állatorvosi rendelő: Arinului utca 4. szám alatt


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: