2011-02-19 14:18:07• hírek • MTI

Gondok az operában

Bóvlinak és bulvárterméknek tartja a néhai Playmate-ről, Anna Nicole Smith-ről készült operát a híresség volt barátja, ezért jogi lépéseket fontolgat a londoni Covent Gardenben csütörtökön bemutatott produkció ellen.

Larry Birkhead, a négy évvel ezelőtt, 39 esztendősen gyógyszer-túladagolásban elhunyt Smith egyetlen gyermekének apja nem látta a Londonban hat alkalommal műsorra kerülő operát, de mint szavaiból kiderült, a hozzá eljutott információk alapján azt nem tartja hitelesnek.
Birkhead azt is kifogásolta, hogy a mű szerzői és az előadás producerei nem keresték meg a néhai sztármodell hagyatékának gondozóit, és nem kértek jóváhagyást az operához.

A darabot a Királyi Operaház felkérésére Mark-Anthony Turnage komponálta, a librettó Richard Thomas műve. Mint az intézmény igazgatója elmondta, a téma kényes voltára tekintettel rendkívül óvatosan jártak el az opera színpadra állításánál, folyamatosan konzultáltak jogi szakértőikkel, és gondosan megválogattak minden elhangzó szót.

Az előadásról megjelent fényképeken a főszerepet alakító holland szoprán, Eva-Maria Westbroek szőke parókában és - Smith szilikonmelleit idézve - jókora műmellekkel látható. A darab egy jelenetében a beszámolók szerint Smith egy kerekesszékben ülő férfivel szexel, bár a látványt elrejti a nézők elől a körülöttük állók csoportja. (Smith a kilencvenes évek közepén férjhez ment egy 89 éves olajmilliárdoshoz, J. Howard Marshallhoz, ám csakhamar özvegy lett.)

"Ez a hölgy nem Anna Nicole" - tiltakozott Birkhead. "Számba vesszük jogi lehetőségeinket, ha bebizonyosodik, hogy visszaéltek Anna imázsával" - mondta a hagyaték gondozóinak nevében. A férfi különösen amiatt aggódik, milyen hatással lesz a produkció kislányára, a most négyesztendős Danielynnre, ha majd elkezd érdeklődni korán elhunyt édesanyja után.

Az Anna Nicole című opera londoni előadásaira már elővételben minden jegy elfogyott, de nemzetközileg is nagy az érdeklődés, más színpadokon is szeretnék bemutatni - számolt be a bbc.co.uk.


Anna Nicole Smith


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: