2009-03-29 20:58:24• hírek • Szatmár.ro

Gondok az iskolavezetéssel

A Pusztadaróci Helyi Tanács tagjai szerint tűrhetetlen állapotok uralkodnak a helyi iskolában. Az igazgató leváltását kezdeményezik a döntéshozók.
A napokban levél érkezett Găman Mihály pusztadaróci polgármesterhez: a 11 pusztadaróci szülő által aláírt beadvány az iskolában és az óvodában uralkodó lehetetlen állapotokat sérelmezi.

„Az utóbbi időben az iskolában tűrhetetlen helyzet uralkodik. Amikor kinn -16 Celsius-fok volt, az osztályokban 6-9 fokot mértek, gyermekeink megbetegedtek...Ahányszor odamegyünk, az iskola a feje tetején áll, a tanulók törnek-zúznak... Ha próbáltuk mondani az igazgatónőnek, azt felelte: Szatmáron is ugyanez a helyzet... A kályhákból ömlik a füst, a gyerekek és a tanárok órákon keresztül kénytelenek nyelni az egészségtelen füstöt. Felvetődik a kérdés, miért nem lehet egy megfelelő vezetőt találni az iskola élére, akinek szívügye legyen az iskola? ...” Ez csak egy rövid részlet abból a levélből, amelyet a helyi tanács péntek délutáni ülésén részletesen elemzett. Mint kiderült, a tanácsosok többsége szerint a panaszok nagy része megállja a helyét, a tanintézményben valóban áldatlan állapotok uralkodnak, és a tanárok egy része fél megmondani az igazat. A pusztadaróci döntéshozók ilyen viszonyok között kezdeményezni fogják az iskolaigazgatónő leváltását-eltávolítását. A tanácsülésen elhangzottakról értesítik a tanfelügyelőséget, és aláírásgyűjtési akciót kezdeményeznek a leváltásra. A panaszos szülők nem jelentek meg a tanácsülésen.

Gaman Mihály Pusztadaróc

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: