2013-12-09 17:20:59• hírek • MTI

Gondok a havazás miatt az Államokban

Közlekedési káoszt okozott az amerikai közutakon és repülőtereken a Texastól egészen az északkeleti államokig terjedő téli viharzóna, amely fagyot, havat és ónos esőt hozott.

Washingtonban, ahol a meteorológiai előrejelzés szerint kedden további havazás várható, a szövetségi intézményekben az utakat borító tükörjég miatt két óra késéssel kezdték meg a munkát. Számos iskolában tanítási szünetet rendeltek el. Az amerikai fővárosban, Baltimore-ban, New Yorkban és Bostonban a közlekedési kockázatok miatt figyelmeztetést adtak ki.

Philadelphiában 20, a közeli Delaware államban pedig több helyen 30 centiméter hó esett. Erős havazás nehezítette meg a közlekedést New Jersey állam egyes területein is.

Az északkeleti partvidéken hétfő reggel Virginia államtól New Yorkig ónos eső esett, az utakat sok helyen több mint két centiméter vastag jégpáncél borította. Számos helyszínről jelentettek közlekedési balesetet. A pennsylvaniai Morgantown közelében vasárnap 50 autó csúszott egymásba a sztrádán, ami hétórás fennakadást okozott a közlekedésben. A balesetben egy ember életét vesztette. A közeli I-78-as autópályán kéttucatnyi autó ütközött. Marylandből az I-85-ösön 20 autó karambolozott, ami négy órára bénította meg a forgalmat.

Arizona államban vasárnapra virradóra mintegy 300 autó vesztegelt az I-15-ös autópályán, amelyet 12 órára le kellett zárni a hó eltakarításához. A járművekben ragadt autósok között élelmiszert és takarókat osztogattak. Vasárnap 2600, hétfőn pedig újabb 1100 repülőjáratot kellett törölni, további 6000 gép pedig késve szállt fel.

Texasban hétfőre olvadást ígértek, ezért Dallas és Fort Worth közös repülőteréről végre el tudnak indulni az utasok, akik közül többen négy napja várnak a felszállás lehetőségére.

Virginia államban hétfő reggelre 25 ezer ember maradt áramszolgáltatás nélkül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: