2010-12-09 09:50:17• hírek • Szatmár.ro

Gondok a büdössári úttal

Két éve adták át a büdössári utat, máris problémák vannak vele.

A helyi önkormányzat SAPARD-pályázat révén valósította meg két évvel ezelőtt a Vámfalu-Büdössár közötti öt kilométeres útszakasz leaszfaltozását, amely régóta várt megvalósítás volt. Sándor Imre, a község alpolgármestere elmondása szerint most fognak csak igazán problémák adódni, ugyanis a kétéves garancia-időszak lejártával a polgármesteri hivatalnak át kell vennie az utat, és magára kell vállalnia a karbantartási költségeket - ellenkező esetben öt évig visszavehető az EU-s támogatás összege.

- A törvény kötelez bennünket az út átvételére, de az is bizonyos, hogy nem vagyunk megelégedve a legutóbb végzett javítási munkálatokkal. Jön a tél, most lehetetlen aszfaltozni, a határidő pedig a nyakunkon. Úgy vélem, addig nem szabad visszaadni a garanciapénzt a kivitelezőnek, amíg végre nem hajtja az önkormányzat által kért munkálatokat - nyilatkozta portálunknak Sándor.

A Vámfalu-Büdössár út leaszfaltozásától mindenki a vidéki turizmus fellendülését várta, amelyre egyelőre csak halvány jelek mutatkoznak. Az egykoron rendkívül népszerű termálfürdő lepusztult, a terület tulajdonosa nem törődik vele. Az egyetlen pozitív jel az az, hogy jelentősen megugrott az út mentén található telkek ára: akár 1000 eurót is elkérhetnek az útmodernizálás előtt mezőgazdasági területként számon tartott parcellák egy-egy árjáért.


A Büdössár felé vezető út máris javításra szorul
A Büdössár felé vezető út máris javításra szorul


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: