2009-12-10 16:27:30• hírek • Ferenczi Noémi

Gondban vannak a csendőrök

Csütörtökön a Szatmár Megyei Csendőrségre látogatott dr. Olimpiodor Antonescu országos csendőrfőparancsnok. A szatmári csendőrök felszerelés- és emberhiánnyal küzdenek - hangzott el a beszámoló során.

A Szatmár Megyei Csendőrségen köztisztségviselők, elöljárók és dr. Olimpiodor Antonescu országos csendőrfőparancsnok jelenlétében tartottak beszámolót éves tevékenységükről a szatmári csendőrök. A főparancsok szerint, szűkös évet tudhatunk magunk mögött, azonban ennek ellenére voltak megvalósítások. Idén a fő hangsúlyt a hatékony munkavégzésre, az operatív intézkedésekre helyezték. Antonescu elismerte, 2009-ben kevés pénz jutott felszerelésekre, de szerencsére a csendőrség kötelékében dolgozók odaadása, szakértelme és tenni akarása ellensúlyozta az anyagi nehézségeket, így mindannyian remekül helytálltak a teljes esztendő során.

Az éves beszámoló után a 2010-es év célkitűzéseiről egyeztettek a jelenlévők. A jövő évben a szakmai felkészültség tökéletesítését, a többi intézménnyel való együttműködés kiterjesztését, a felszerelés bővítését tűzték ki célul. A főparancsnok elmondása szerint, ezek a célok egyetemesek és közösek minden román csendőr száma nem csak idén, hanem a végig munkájuk során.

A megbeszélést után Antonescu az év során felvetődött problémákról kért beszámolót. A szatmári csendőrök elmondása szerint, a szűkös anyagi keretek mellett, többször szembe kellett nézniük az alacsony számú személyzet okozta nehézségekkel és nagyon sokszor kellett túlórázniuk. A főparancsnok elmondta, nem itt találkozott először ezzel a problémával, illetve reméli, hogy ez minél hamarabb megoldódnak.


Dr. Olimpiodor országos csendőrfőparacsnok és Gheoghe Avram szatmári főparancsnok
Dr. Olimpiodor Antonescu országos csendőrfőparacsnok és Gheorghe Avram szatmári parancsnok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: