2017-05-12 16:36:52• hírek • Kocsis Zoltán

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával állhat bíróság elé a forgalmi rendet megváltoztató autós

A Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség lezárta a vizsgálatokat és gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával bíróság elé állítja Membrod Gyula Istvánt, számolt be a nyomozóhatóság.

A szatmári férfi 2016. április 14-én egy Mercedes Vito kisbuszt vezetve a Horea utcáról érkezve fordult balra a Sugárútra és nem vette észre a Divatház előtti gyalogosátjárón éppen átkelni szándékozó Z. Ghe.-t. A 81 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek az életébe kerültek.

Az ügyészség most lezárta a vizsgálatokat és a várakozásoknak megfelelően gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával küldi bíróság elé a figyelmetlen autóst.

Az emlékezetes balesetnek különös utóélete is volt. A gázolást követően ugyanis az akkori városvezetés megváltoztatta a forgalmi rendet és megtiltotta a balra fordulást a kereszteződésben. Néhány hónappal ezelőtt aztán a mostani városvezetés feloldotta ezt a tilalmat.

Ugyan kétségtelen, hogy nem lehet szabályt módosítani minden egyes baleset után, ám az is tény: a legutóbbi döntést követően újabb gázolások történtek az ominózus kereszteződésben, illetve gyalogosátjárón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: