2009-05-01 16:40:38• hírek • Szatmár.ro

Gond van a szeméttel

Ahogyan a többi Uniós országban, Romániában is számos probléma merült fel a szemét kezelése, újrahasznosítása terén. Ezzel kapcsolatosan tartottak nemrég tanácskozást a fővárosban.

A találkozó maga a szemétgazdálkodásra vonatkozó törvény módosításainak megbeszélése miatt jött létre. Az egyik fő probléma mely terítékre került, az újrahasznosítható hulladékok piacának gazdasági válság miatt bekövetkezett leállása volt.

Sulfina Barbu, a képviselőház Közigazgatás és Ökológiai Egyensúly Bizottságának elnöke, kijelentette: "az újrahasznosítás terén teljes leállás következett be, mivel a feldolgozók nem tudják értékesíteni az így készült termékeket, már nagyon nagy mennyiséget halmoztak fel, ezért elkézpelhető, hogy emiatt lassan belefulladunk a szemétbe.

Barbu szerint, a helyi közigazgatásnak kellene rendeznie a helyzetet némi anyagi ráfordítással, mivel ez az ők hatásközükbe tartozik.

Szatmár megyében a legnagyobb probléma a papír gyűjtésével van, annak ellenére, hogy "elméletileg" 10 cég foglalkozik annak gyűjtésével és értékesítsével, gyakorlatilag már nem veszik át, mivel nincs kinek eladják és már eddig is hatalmas mennyiséget halmoztak fel.

Az "Életet a környezetnek, életet az embernek" elnevezéső öko-versenyen is gondokat okozott, hogy nem lehetett leadni a szelektíven összegyűjtött hulladékot.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: