2011-03-15 12:08:26• hírek • Szatmar.ro

Gond a taxisok körül

Ülésezett kedd délelőtt a Szatmárnémeti Közlekedésbiztonsági Bizottság.

Az esemény legfőbb témája a taxisofőrök köré csoportosult. A bizottság tagjai elégedetlenek a városban uralkodó helyzettel. Főleg a vasútállomás, de a megyeközpont több pontjára is jellemző, hogy bár kijelölt helyek vannak fenntartva a személyszállításból élők autói számára, ezek mégis rendszeresen használják a magánszemélyeknek biztosított parkolási felületet.

Albu Adrian alpolgármester frappánsan megjegyezte, természetesen ő is szeretné, ha amikor vonattal megérkezik Szatmárnémetibe, az állomás előtt rendelkezésére állna taxi, azonban örülne annak is, ha megállhatna autójával, amikor anyósát viszi az állomásra.

Jelenleg pedig a taxisok nem csupán a számukra kijelölt helyet foglalják el, hanem a lakosságét is. Ezen szeretnének változtatni, úgy a vasútállomásnál, mint a város többi pontján is. Mint kiderült a központban kialakított öt taxiparkolóban csakúgy, mint a 14-es és 15-ös negyediben soha nem látni taxikat, így ezen helyek elkülönítése is okafogyott.

A bizottság tagjai úgy döntöttek, közösen látogatnak majd ki a problémás helyekre megvizsgálni, mennyire van értelme a továbbiakban is fenntartani ezeket a helyeket a taxisok számára, s a tapasztaltaktól függően döntenek ezek további sorsáról.
A bizottság vezetősége abban is megegyezett, hogy a Magyar (Rodnei) utcát az ócskapiaci napokon, azaz szerdán és vasárnap 6-15 óra között feloldják a megállási tilalom alól, hiszen ekkor igen nehéz a környéken szabad parkolási lehetőséget találni.


Nem használják ki a parkolási lehetőséget a taxisok
Nem használják ki a parkolási lehetőséget a taxisok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: