2009-07-10 13:39:46• hírek • Gozner Gertrud

Gombatámadás érte

El kell költöztetnünk az intézmény archívumát, mert egy veszélyes gomba megtámadta az iratokat - nyilatkozta lapunknak Eugenia Sabou, a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója.

A Caritas Medica munkatársai ipari toxikológiai vizsgálatot végeztek a helyszínen, és penész valamint élesztőgombákat találtak az aktákon és a levegőben is - magyarázta az igazgatónő. A szakértők szerint ezek az élősködők súlyos betegségeket, bőrkiütéseket és allergiát okozhatnak. '"Veszélyes mindenkire aki oda lemegy, vagy kapcsolatba kerül az aktákkal, ezért kötelező módon ki kell ürítenünk és fertőtlenítenünk a helységet" - fejtette ki.

A nyugdíjpénztár külön pénzt kért erre az akcióra, hogy a papírokat biztonságba helyezhesse. A pénztár irattárának új székhelye az Unio gyár volt étkezdéje lesz, amit jelenleg a nyugdíjosztály adminisztrál. Péntek délben a pénztár munkatársai összecsomagolták az iratokat, majd kisbuszokkal átszállították.

Amint az igazgatónőtől megtudtuk, ezeknek az okmányoknak a tartalma még nincs bevezetve a számítógépes rendszerbe, ezért is fontos hogy megfelelő helyen legyenek tárolva. Több mint 100 ezer dokumentum van a birtokunkban, amelyeket 50 évig vagyunk kötelesek megtartani - magyarázza az igazgatónő. Az elköltöztetett archívumban többek közt az elhunytak okmányait, a társadalombiztosítási nyilatkozatokat és orvosi dossziékat őrzik, olyan dokumentumok amelyekre nincs szükség minden nap, de fontosak lehetnek az utódlási nyugdíj megszerzéséhez - tette hozzá Sabou.


Péntek délben a pénztár munkatársai összecsomagolták az iratokat, majd kisbuszokkal átszállították.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: