2017-10-13 12:30:24• hírek • Szatmár.ro

Gombászhétvége kezdőknek és haladóknak

Gombaismereti hétvégét szervez október 21-22-én a Szatmári Gazdák Egyesülete. A program kiváló lehetőséget nyújt az ismeretek bővítésére és a kellemes időtöltésre kezdő és profi gombászoknak egyaránt.

A hétvége meghívott előadója, dr. Zsigmond Győző gombaszakértő, a sepsiszentgyörgyi László Kálmán Gombászegyesület elnöke segít majd betekinteni az alapismeretekbe, ugyanakkor a szakértelmet igénylő kérdéseket is megválaszolja majd.

Mivel az előadó neves néprajzkutató is egyben (a Bukaresti Tudományegyetem hungarológiai tanszékének tanszékvezetője), a népi gombaismeret is terítékre kerül. A program kiváló lehetőséget biztosít biológia szakos tanároknak arra, hogy az oktatásban alkalmazható alapfokú gombászati ismeretekre szert tegyenek, illetve pedagógiai segédanyagokat szerezzenek be.

A László Kálmán Gombászegyesület e téren is rendelkezik tapasztalattal – iskolákba járnak előadásokat tartani annak érdekében, hogy felkeltsék a diákság érdeklődését a gombák világa iránt, illetve hogy elejét vegyék a mérgezéseknek.

A hétvége során – minden valószínűség szerint szombaton – terepút is lesz, hisz az élőhelyen való megfigyelés a gombák megismerésének legjobb módja. A gombászhétvégére jelentkezni, a részletek iránt érdeklődni a 0775 663 687-es telefonszámon lehet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: