2010-07-19 11:14:55• hírek • Póti Orsolya

Gombamérgezés, hőség, áramütés

A hétvége folyamán volt aki gombamérgezést kapott, többen a nagy hőség miatt lettek rosszul és egy hölgyet áramütés miatt vittek kórházba. Július 16-19. között összesen 335 személy kapott orvosi ellátást a Szatmár megyei kórház sürgősségi osztályán. A 335 személyből 72 gyerek igényelt ellátást.

Tizenegy személy szorult orvosi ellátásra a nagy hőség miatt; két gyereket napszúrással vittek a kórházba. Július 17-én este 21 óra körül négy személy került a sürgősségire gombamérgezés miatt: egy 72 éves férfi, a 62 éves felesége és unokáik 10 illetve 13 éves gyerekek. A gombát az erdőben szedték, és otthon elkészítették. A gyerekeket 24 órás felügyelet után a kolozsvári speciális klinikára vitték, a idős férfi az intenzív osztályra, a hölgy pedig a gasztroenterológiára került.

Szintén szombaton a délutáni órákban egy 56 éves hölgyet vittek be áramütés miatt. A pácienst fűnyírás közben rázta meg az áram, összeesett és súlyos koponya-agysérülést szenvedett. A hölgyet a kórház neurológia osztályára utalták, ahol megfigyelés alatt áll.

A jelentés szerint tizenhárom személy szenvedett közúti balesetet, hét személy erőszakos bűncselekmény áldozata lett, öt személyt túlzott alkoholfogyasztással vittek a sürgősségire, valamint négy személy kullancscsípés után igényelt ellátást, és négy személyt kutya harapott meg. A fent említett időszakban huszonkét gyermek született: 12 fiú és 10 lány.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: