2010-05-28 14:55:33• hírek • Szatmar.ro

Gomba módra növekvő teraszok

A meleg évszak beköszöntével városunkban egyre több terasz jelenik meg, a kocsmák, pizzázók, cukrászdák közelében. A városképet nyugatiasabbá tevő, néha azonban zavarólag ható létesítményekről kérdeztük az illetékeseket.

Szatmárnémetiben jelenleg ötven terasz működik, tudtuk meg Maier Florintól, a polgármesteri hivatal szakemberétől. Ezek működtetéséhez szükség van a kérvényezésre, valamint meg kell felelniük úgy higiéniai, mint bizonyos esztétikai szempontoknak. A teraszokon tilos zenét szolgáltatni, amivel zavarnák a környezetet. A bérleti díjakat a hivatal a szolgáltatás minőségét figyelembe véve állapítja meg, tehát a legmodernebb, legjobban felszerelt, illetve esztétikai szempontokból legmegfelelőbb teraszok bérleti díja alacsonyabb, míg a kevésbé moderneké magasabb, így próbálja ösztönözni a polgármesteri hivatal a befektetőket a magas színvonalra.

A városnak havonta körülbelül 15.000 lejes bevétele származik az említett létesítményekből. Ami a rendet illeti, ezen szórakozóhelyek csak a főlétesítmény (kocsma, cukrászda, pizzázó) nyitva tartásáig üzemelhetnek, azonban nem haladhatja meg a hétfőtől-csütörtökig, illetve vasárnap a 23 órát, míg pénteken és szombaton 01 óráig tarthatnak nyitva. A csendháborítás esetében a polgármesteri hivatalhoz, a rendőrséghez, illetve a környezetvédelmi hivatalhoz fordulhatnak, mivel ez az a hatóság, ami a zajszintet mérheti. Más problémák esetén, például szennyvíz, füst terjedése, a megyei egészségügyi igazgatósághoz kell fordulni, közölte Maier.

Gombamód nőnek a teraszok Szatmárnémeti szívében


Van, hogy a teraszok szinte elveszik a járda teljes felületét
Van, hogy a teraszok szinte elveszik a járda teljes felületét


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: