2015-04-18 18:22:04• hírek • Kocsis Zoltán

Gólzáporos meccsen, őrült hajrában veszített az Olimpia

Egymást követő hetedik bajnokiján is nyeretlen maradt az Olimpia labdarúgó csapata, miután szombaton hazai pályán gólzáporos meccsen 4-2-es vereséget szenvedett a Mioveni ellen. Az őrült hajrát hozó meccsen tehát a két gól is kevés volt a pontszerzéshez - márpedig az is először esik meg február vége óta, hogy a csapat két gólt rúgjon.

Március közepe óta vár arra az Olimpia szurkolótábora, hogy kedvenceik ismét meccset nyerjenek a második osztályban - három döntetlen és három vereség után a Mioveni ellen remélték azt, hogy megszakad a rossz sorozat. Reményeik azonban már szűk negyed óra után hiú ábrándnak tűntek, hisz a 13. percben egy hosszú átadás után a hazai védők nem tudtak felszabadítani, a zavarosban pedig Alexandru Rauta halászott a legjobban, aki 10 méterről a kapuba lőtte a labdát. Sokáig nem örülhettek a vendégek, mert öt perccel később Adrian Salageanu egy remek 16 méteres lövéssel kiegyenlített.

Viharosan kezdődött tehát a találkozó, ám a szünetig aztán már csak egy-egy komoly lehetőséget jegyezhettek fel a krónikások: előbb Roberto Ayza lőtt kapu mellé, majd Adrian Markus a léc fölé.

A pihenő után két hazai lehetőséggel folytatódott a játék, ám Cosmin Iuhas fejese kapu fölé szállt, Markus kapáslövését pedig Octavian Popescu kapus védte. Az első gól szerzője, Rauta azért jelezte, a vendégek sem veszélytelenek.

Jó ideig nem változott tehát az eredmény - majd elérkezett a hajrá, amelynél őrültebbet rég nem láttak a szatmári stadion ódon falai. A 77. percben Ciprian Negoita tekert középre, Ayza megcsúsztatta a labdát pontosan a középen érkező Georgian Honciu elé, aki ismét vezetést szerzett a vendégeknek. Alig kilenc perccel később már kettővel vezetett a Mioveni, miután Cosmin Nastasie mindenkit kicselezett, aki az útjába került, majd kapuba gurított.

A két gyors góltól felszívta magát az Olimpia és a fiatal Gabriel Cadar egy szép kapáslövésből a 90. percben egyre csökkentette csapata hátárnyát. Ezzel azonban nem volt vége a találkozónak, a 93. percben ugyanis Mihai Onicas és Walter Heil hibáját Honciu használta ki és állította be a 4-2-es végeredményt.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Csík Tibor vezetőedző két középpályása, Mihai Onicas és Ovidiu Bic teljesítményét bírálta, de nem ment el szó nélkül a külső tényezők mellett sem. "A Mioveni már két napja Szatmárnémetiben tartózkodik, míg otthon új stadionja van. Ezzel szemben a mi pályánk olyan, mint amilyen a kezdetekkor volt 50 évvel ezelőtt. A fiúk pedig az egész szezonban nem kaptak prémiumot".

Újabb vereségével az Olimpia marad a hat csapatos felsőházi rájátszás utolsó, azaz a 6. helyén. A következő fordulóban, április 25-én ahhoz a Resicabányához látogat, amely együttest utolsóként le tudta győzni.

Olimpia - Mioveni 2-4
gólok:
Salageanu (18.), Cadar (90.) illetve Rauta (13.), Honciu (77., 93.), Nastasie (86.)
Az Olimpia összeállítása: Anca- Munteanu, Onicas, Heil, Iuhas- Rus, Bic (76. Cadar),Villand (74. Schwarzkopf), Salageanu - Faur (46 Selagea), Markus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: