2010-04-13 09:51:53• hírek • Szatmar.ro

Tartja a lépést a Steaua

Nem volt meggyőző, de elhódította a három pontot a katonacsapat.

Az elmúlt két fordulóban a román labdarúgó élvonal élmezőnyét alkotó csapatok hatalmas szolgálatot tettek a Kolozsvári CFR-nek és a Steauának: nem nyertek. Az erdélyiek viszont hozták mindkét meccsüket és ezzel kicsit elléptek az üldözőktől. A Steauának le kellett győznie hétfőn a Iasi csapatát, hogy tartani tudja a lépést a kolozsváriakkal valamint, hogy megszabaduljon az üldözőktől.

Ennek ellenére a vendégek kezdtek jobban, Paun pedig már az ötödik percben megszerezte a vezetést számukra, amikor távoli bombáját Tatarusanu nem tudta hárítani. Sőt, ezt követően is veszélyesebbek maradtak a jászvásáriak, de Negru kihagyta a ziccerét. A hazai piros-kékek ezzel szemben nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani, növekedő mezőnyfölényük meddő maradt, csak szögletekben csúcsosodott ki.

Hathatott a fejmosás a Steaua játékosainak, amit a szünetben kaphattak, sokkal határozottabban futottak ki ugyanis a pályára a második félidőben, aminek köszönhetően az 53. percben feljegyezhették első komoly helyzetüket: egy szöglet után Zselev fejelt, a kipattanót pedig Parpasz vágta fölé. Alig egy perccel később aztán megszületett az egyenlítő találat is, amikor Nicolita passzát értékesítette Surdu. A következőkben egyre nagyobb lett a hazai nyomás, de O.Petre és Surdu sem tudott a kapuba találni, pedig kollégáik ívelgettek rendesen. A Iasi a kontrákra támaszkodott, ami majdnem össze is jött, ám a 80. percben Tatarusanu védte Miclea lövését. Amint az lenni szokott, ami nem megy be itt, bemegy ott, két perccel később Emeghara passzából a „megváltó" Kapetanosz megszerezte a győztes találatot.

Hogy ez tényleg győztes gól legyen, arról Paun (és a szerencse gondoskodott), így az 52 pontos Steaua felzárkózott az 55 egységgel rendelkező CFR mögé. Őket az 50 pontos Temesvár, a 49 pontos Vaslui és a 47 egységet gyűjtő Dinamo és Urziceni követi.

Eredmányek:
Steaua - Iasi 2-1
gólok: Surdu (54.), Kapetanosz (82.), illetve Paun (5.)

Korábbi eredmények:
Galac - Beszterce 3-0
gólok: Antal (5.), Viglianti (72.), Pena (85.)

Craiova - Astra 1-0
gól: Dina (73.)

International - Gyulafehérvár 2-1
gólok: Voiculet (35.), Stan (45.), illetve Cristea (90.)

Vaslui - Urziceni 1-1
gólok: Akakpo (25.), illetve Rusescu (96.)

Medgyes - Pandurii 1-0
gól: Kubala (53.)

Ceahlaul - Temesvár 1-1
gólok: Vitelaru (88.), illetve Mansour (67.)

Dinamo - Brassó 0-0

Kolozsvári CFR - Rapid 1-0
gól: Muresan (77.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: