2010-04-26 13:00:53• hírek • Szatmar.ro

Gólzáporos CFR-előny

Két, összesen 11 gólt hozó találkozó után került közelebb a bajnoki címhez a Kolozsvár.

A román labdarúgó Liga1 29. fordulója ismételten a Kolozsvári CFR kezére játszott: a vasutasok, a Steaua és a Temesvár egyaránt három találatot jegyzett, de mivel utóbbi kettő egymást gyötörte, a CFR pedig csak kettőt kapott, így hat pontra növelte előnyét.

A listavezető CFR-re papíron a lehető legkönnyebb ellenfél várt, mivel a sereghajtó Gyulafehérvár látogatott a Szamos partjára. Talán pont ez volt az oka annak, hogy, bár sorra alakították ki helyzeteiket, a hazaiak kissé dekoncentráltaknak tűntek. Ezzel együtt a szünet előtt Buda, Traoré, Dica majd ismételten Bud került helyzetbe, míg a túloldalon Veljovics okozott némi izgalmat. Ennek ellenére a szurkolók nem maradtak gól nélkül, mivel a 21. percben Cristian Bud gólra váltotta Deac passzát. Ekkor talán senki sem gondolta, hogy ez a Medgyestől érkezett csatár napja lesz.

A második félidőben már egy kevésbé aktív CFR futott ki a pályára, ennek ellenére Nicolae Dica passzát Bud a 65. percben ismét bevágta. Biztosnak tűnt ekkor a kolozsváriak előnye, ám 12 alatt nagyot fordult a világ, időközben ugyanis a fehérváriak egyenlíteni tudtak. Ráadásul úgy, hogy két CFR-es talált a hálóba: előbb a vasutasoktól kölcsönkapott Veljovics szépített, majd egy távoli szabadrúgás után Piccolo fejelte a labdát Muresan vállára/hátára, a laszti onnan került a kapuba. Amikor már úgy nézett ki, hogy a kolozsváriak elszalasztanak egy biztosnak tűnő győzelmet, a 91. percben Koné adott remekül középre, Bud pedig akrobatikus mozdulattal irányította a labdát a gólvonal mögé.


Bud mindent eldöntő gólja fotó: cfr1907.ro
Bud mindent eldöntő gólja fotó: cfr1907.ro


A játéknap rangadóját Bukarestben rendezték, ahol a második Steaua a negyedik Temesvárt fogadta. A találkozó remek iramban kezdődött, Kapetanosz és Goga gyors egymásutánban hozta rá a frászt a két védelemre, majd Golanski találta el a vendégek kapufáját. Az első félidőben remekül játszó Steaua fölényt tudott kiharcolni magának, amiből aztán előnyt is kovácsolt, amikor a 22. percben Golanski egy szép csel után megszerezte a vezetést a bukarestieknek.

A második félidő egy Bonfim-helyzettel kezdődött, ami egyben előrejelezte a várható eseményeket. Odalett ugyanis a hazaiak fölénye, sőt, miután az 50. percben Plesan elszórt egy labdát, az előnye is, Cocis szerezte ugyanis meg élete első román élvonalbeli gólját. Ekkor már a Temesvár irányította az eseményeket, ám csak helyzetekig jutott, így sokáig nem született újabb találat. A találkozó az utolsó tíz percben őrült aztán meg teljesen, amikor a 81. percben előbb a Steaua kapott egy tizenegyest, amit Kapetanosz értékesített is, majd négy perccel később a másik kapu előtt Contra varrta be a megítél büntetőt. Sőt, újabb négy perccel később a Milan és az Atletico Madrid korábbi játékosa már a vezetést is megszerezte a bánságiaknak, miután a Zselev által elkövetett szabálytalanság után a bolgár védőn pattant meg a korábbi válogatott szabadrúgása. Ezzel azonban még mindig nem volt vége, a hosszabbítás utolsó percében ugyanis Zselev tette jóvá hibáját és Kapetanosz beívelése után a kapuba csúsztatva döntetlenre mentette a meccset.

A Temesvárnál maradva meg kell jegyeznünk, hogy mindamellett, hogy a hosszabbítás ezúttal nem hozott nekik szerencsét (nem is tartott nyolc percig), a bánságiak az elmúlt héten összesen öt pontot szereztek, pedig ikszeltek a CFR-el (hétfőn) és a Steauával is. A dolog nyitja, hogy a Temesvár a zöldasztalnál megkapta azt a három pontot, amit március elején a Rapid ellen a pályán elveszített...

Ami az élmezőny többi tagját illeti, a Dinamo csapnivaló teljesítménnyel csak egy 1-1-es döntetlenre volt képes a Iasi ellen, úgy, hogy a jászvásáriak egy büntetőt is elvétettek. Nyert viszont a címvédő Urziceni, amely Craiováról hozta el a három pontot, míg a Rapid Galacon gól nélküli döntetlent ért el

A tabella élén az 59 pontos CFR előnye immár hat pont az 53 egységet gyűjtő Urziceni és Steaua előtt, míg a Temesvár és a Vaslui 49 ponttal követi őket.

Eredmények:
Ceahlaul - Astra 0-0
Dinamo - Iasi 1-1
gólok: N'Doye (21.), illetve Munteanu (53.)

Pandurii - Brassó 1-0
gól: Hidisan (77.)

Galac - Rapid 0-0

Kolozsvári CFR - Gyulafehérvár 3-2
gólok: Bud (21., 65., 91.), illetve Veljovics (68.), Muresan (77., öngól)

Medgyes - Beszterce 1-1
gólok: Litu (42.), illetve Frasineanu (1.)

Craiova - Urziceni 1-4
gólok: Gangioveanu (76.), illetve Bilasco (8.), Rusescu (72.), Paduretu (82.), Semedo (89.)

Steaua - Temesvár 3-3
gólok: Golanski (32.), Kapetanosz (81., 11-es), Zselev (94.), illetve Cocis (50.), Contra (86, 11-es, 89.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: