2019-11-23 08:03:44• hírek • hirado.hu

Golyóálló az új elektromos Tesla pickup

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk csütörtökön mutatta be Kaliforniában a cég első elektromos pickupját, a Tesla Cybertruckot. Az autó a tervek szerint három változatban kerül majd piacra, a legkedvezőbb árú modell 400 kilométeres táv tehető meg.

Elon Musk a bemutatón izgalmas kihívások elé állította a szögletes monstrumot, hogy strapabíróságát bizonyítsa – olvasható a The Verge hírei közt. Tervezője, Franz von Holzhausen egy óriási kalapáccsal ütött rá többször az autó ajtajára, amely remekül bírta a megpróbáltatást, ezzel is bizonyítva, hogy kisebb kézifegyverekkel szemben a modell golyóálló. A Cybertruck a vontatóversenyen is kitűnően megállta a helyét.
 

Az üveghez vágott fémgolyóval azonban már kevésbé tudott megbirkózni, az ablak berepedt.


 


Az egymotoros változattal 400 kilométert lehet megtenni, és 3,4 tonnányi terhet vontatni, míg a kétmotoros verzió 480 kilométeres hatótávú és 4,5 tonnás vontatásra képes. A legborsosabb árú változatot három motorral szerelték fel, mely 800 kilométeres távot tesz meg egy töltéssel, és 6,3 tonnát tud elhúzni. A Cybertruck meghökkentő formatervezésével, hatszemélyes kialakításával és számos extrájával várhatóan az Egyesült Államok közkedvelt terepjárójává lép majd elő.
 

A Tesla új modellje 2021 végén kerül forgalomba, de az előrendeléseket már most fogadja a gyártó a weboldalán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: