2014-10-07 12:08:00• hírek • Szatmár.ro

Gólyatáboroztak a refisek

A hétvégén tartotta gólyatáborát a Szatmárnémeti Református Gimnázium - a rendezvényről Póti Eduárd-János, a IX. A. osztály osztályfőnöke írt beszámolót.

Isten kegyelméből a 2014/2015-ös tanév már az elejétől számos programot tartogatott a Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjainak és tanárainak. A zsúfolt szeptembert követően október eleje sem hozott „enyhülést" tevékenységek tekintetében: a hétvégén több párhuzamos programon is részt vettünk.

Az egyik ezek közül a gimnázium történetében először megszervezett „Gólyatábor" volt. Templom és iskola szoros együttműködésének köszönhetően, a Szatmári Református Egyházmegye lehetővé tette iskolánk kilencedikes tanulói számára, hogy két napot együtt tölthessenek a nagytarnai Ökotáborban a felebaráti szeretet, ismerkedés és csapatépítés jegyében. A programon 53 tanuló és 5 kísérőtanár vett részt.

Péntek délután három órakor indultunk autóbusszal a táborba. Az ismerkedés és csapatépítés már az úton elkezdődött: csaknem végigénekeltük a mintegy egyórás utat. Megérkezésünket követően a szervezők nem sok időt hagytak a lazításra, hiszen a beköltözést követően azonnal elkezdődött a tevékenységek hosszú sora. A Gólyatábort áhítattal kezdtük. A 96. Zsoltár verseivel, énekkel és közös imával adtunk hálát az Úrnak a lehetőségért és kértük, hogy tegye mindannyiunk számára emlékezetessé és hasznossá az eseményt.

Gólyatábort szervezett a Református Gimnázium

Az első feladat komoly kihívás elé állította az osztályokat. Háromnegyed óra állt rendelkezésükre, hogy elkészítsék a csapatok címerét, osztályhimnuszt komponáljanak és rövid bemutatkozó műsort állítsanak össze. Mindezeket a határidő leteltével be is kellett mutatni a többi csapat előtt, majd a végén szavazás alapján dőlt el, hogy melyik osztály teljesített a legjobban ebben a versenyszámban. Ezt követően olyan játékos feladatokat kellett a csapatoknak megoldani a délután hátralevő részében, amelyek az együttműködést, a hatékony kommunikációt és az egymásra való odafigyelést hivatottak erősíteni, fejleszteni. A játékot egy csoportos relaxációs gyakorlattal fejeztük be, majd egy kötetlen beszélgetésre került sor, amely során mindenki elmondhatta, hogy mi tetszett neki leginkább az első nap programjában.

Az aktívan töltött idő után mindenki nagy örömmel várta a vacsorát. Az étkezések külön érdekességei voltak a programnak, mivel minden alkalommal más-más osztály vállalta az étel előkészítése, a terítés, a felszolgálás, majd a takarítás és mosogatás feladatát. A nap zárásaként megtekintettük a János Evangéliuma alapján készített, Jézus életéről szóló filmet, melynek címe Isten Fia.

Gólyatábort szervezett a Református Gimnázium

Szombat reggel négy diákpresbiter társaságában érkezett közénk Ilonczai Zsombor iskolalelkész, aki a program további részét vezette. A diákpresbitériummal közösen ügyességi vetélkedőt szerveztek, amely kitöltötte az egész délelőttöt, és biztosította a jó hangulatot. Az aktív mozgással és szurkolással töltött időnek köszönhetően jó étvággyal fogyasztottuk el az ebédet, amely egyben a tábor búcsúebédje is volt. Ezután mindenki pakolással és takarítással töltötte az időt. Alig végeztünk ezzel, már meg is érkezett az autóbusz, hogy hazaszállítson bennünket.

Összességében elmondhatjuk, hogy az első Gólyatábor nagyon sikeres volt, és ha fáradtan is, de lélekben feltöltődve tértünk haza szombat délután.

Gólyatábort szervezett a Református Gimnázium

A résztvevők ezúton szeretnének köszönetet mondani a Szatmári Református Egyházmegyének és a Szatmári Református Gimnázium vezetőségének, hogy lehetővé tették a Gólyatábor megszervezését. Hasonló módon köszönet illeti Simpf - Boros Imola iskolapszichológust a tevékenységek megtervezéséért és a program lebonyolításáért. Végül, de nem utolsó sorban köszönjük Ilonczai Zsombor iskolalelkész és a Diákpresbitérium képviselőinek áldozatos munkáját is. Reméljük, hogy ez alkalommal is sikerült hagyományt teremteni, és az elkövetkező évek Gólyatáborai hasonlóan jó hangulatúak és legalább ennyire sikeresek lesznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: