2008-12-02 01:05:14• hírek • Szatmar.ro

Őszi bajnok a Dinamo

A Steaua megszerezte a Dinamo számára az őszi elsőséget, legyőzve az Urzicenit.

A román labdarúgó bajnokság 17., utolsó őszi fordulójában a nagyok, ha némi szerencsével is, de nyerni tudtak. A forduló rangadóján a Steaua Kapetanosz „hátasával" győzte le az addigi listavezető Urzicenit.

A Rapid mérkőzését érdekes előjáték előzte meg: nem kevesebb, mint hét játékos jelentett sérültet a Iasi elleni találkozón. Nem tudni, hogy ez a „professzionális" hozzáállás, vagy a szakadó eső zavarta meg a bukarestieket, de Miclea a hazaiaknak szerzett vezetést. Ezt követően magához tért a vendég csapat és Spadacio vezetésével nyerni tudott: a Nacional Funchaltól érkezett játékos előbb kiegyenlített, majd gólpasszt adott Joao Paulónak.

Az előző két meccsét rúgott gól nélkül elveszítő Dinamo óriási ködben fogadta az Argest, amely újoncként meglepően jól tartja magát. A találkozó első félidejében nem született gól, bár a hazaiak irányítottak, több helyzetet is kialakítottak, de  a befejezésbe hiba csúszott. Az 56. percben aztán Poenaru kézzel ütötte ki a gólvonalról a labdát, amiért piros lap és büntető jár, amit azonban Danciulescu nem tudott értékesíteni, Bosneag nagyot védett. Ám az emberhátrányban maradt argesiek nem tudták kibekkelni a hátralévő időt: előbb Adrian Cristea, majd pedig Miranda volt eredményes.

A címvédő CFR-nek győznie kellett az idegenben eddig „ponttalan" Szászmedgyes ellen, ha nem akart nagyon lemaradni. A gyenge színvonalú első félidőben a csapatok csak távoli lövésekkel próbálkoztak, melyek közül csak Muresan 30 méteres szabadrúgása akadt be, így előnnyel fordulhattak a vasutasok. Tartották is ezt az előnyt a második félidőben, mígnem Curtean egy remek csavarással ki nem egyenlített. Történt mindez a 92. percben. Ezzel azonban nem volt vége, mert Dubarbier két perccel később bevette Stetca kapuját, így győzelemmel búcsúzott a közönségtől a CFR.

Az ősz zárónapján az immár 13 mérkőzés óta nyeretlen Steaua hatalmas ködben az Urzicenit fogadta. Az első félidőben, néhány keményebb belemenéstől eltekintve, az ég adta világon semmi nem történt. A második elején viszont vezetést szerezhettek volna vendégek, de Apostol egy méterről az üres kapu fölé lőtt. A Steaua ezt követően egyre többet támadott, de Arlauskis remek védéseivel tartotta a gól nélküli eredményt. Egészen a 90.percig, amikor Ovidiu Petre, amúgy kapu mellé tartó lövése, meg nem pattant Kapetanosz hátán, ahonnan a hálóba került.

A bajnoki tabella élén a Dinamo áll 35 ponttal, egy ponttal megelőzve az Urzicenit. A Temesvár, a Steaua és a CFR egyaránt 29 pontot gyűjtött, őket egy ponttal lemaradva a Craiova és a Rapid követi. Ami a kiesőket illeti, a Szászmedgyes 15 ponttal még reménykedhet, a 9 pontos Otopeni és az eddig nyeretlen, 3 pontos Buzau szinte már kiesett.

Eredmények:

Farul - Otopeni 1-0
gól: Rusmir (32.)

Vaslui - Craiova 1-1
gólok: Temwanjera (91), illetve Dina (4.)

Otelul - Pandurii Tg. Jiu 0-0

Temesvár - Brassó 4-0
gólok: Voicu (19), Art. Karamyan (28.), Magera (65., 83.)

Iasi - Rapid 1-2
gólok: Miclea (12.), illetve Spadacio (31.), Joao Pinto (65.)

Dinamo - Arges 2-0
gólok: Adr. Cristea (68.), Miranda (93.)

Beszterce - Buzau 2-0
gólok: Coroian (11.), Silvasan (39.)

Kolozsvári CFR - Szászmedgyes 2-1
gólok: Muresan (31.), Dubarbier (94.), illetve Curtean (92)

Steaua - Urziceni 1-0
gól: Kapetanosz (90.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: