2013-11-28 09:03:02• hírek • Szatmár.ro

Gólyabált tartottak a posztlicis diákok

Vetélkedő és buli - a Kölcseyben megtartották az egészségügyi posztlici tanulóinak gólyabálját.

Két ötfős csapat vetélkedett a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egészségügyi posztlíceumának gólyabálján, az iskola dísztermében. Az elsőévesek osztályába 29 diák jár, közülük pedig csak három fiú. De azt kijelenthetjük: ha kevesen is vannak, nagyon bátrak, hiszen mindhárman részt vettek a másodéves diákok által szervezett vetélkedőben. Ennek az első része klasszikus activity volt: a gólyák fogalmakat, közmondásokat mutogattak, írtak körül vagy rajzoltak le, majd az Egy perc és nyersz című vetélkedőből ismert néhány ügyességi feladatot kellett sikeresen elvégezzenek. A vetélkedőt buli követte a Sonor együttes közreműködésével.

Mint megtudtuk, az elsőéveseknek is két osztályfőnökük van: egészségügyi vonalon Weghoffer Gabriella felel értük, az oktatási intézmény részéről pedig Peleski Panna vezeti őket.

Az elsőévesek lelkesen nyilatkoztak az eddigi órákról, tapasztalataikról. Hat hét elméleti oktatást követően három héten keresztül gyakorlatoztak Szatmárnémeti egészségügyi központjaiban: a Caritas Poliklinikán, a Korall Klinikán, a TBC-kórházban.

A posztlicisek érdekes tantárgyak tanulásával mélyülnek el az egészségügyi munkában: többféle anatómiát is tanulnak, biofizikát, mikrobiológiát, munkavédelmet, egészségügyi nevelést és ápolástant is, hogy csak az érdekesebbeket említsük.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: