2009-09-17 15:09:24• hírek • Ferenczi Noémi

Idén nem népszerű a tanítóképző

Szeptember 7. és 16. között őszi beiratkozást hirdetett a Babes-Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémeti kihelyezett tagozata. Ezúttal sem tolongtak a jelentkezők.

Ez elmúlt időszakban ismét beiratkozást szervezett a BBTE. A kolozsvári egyetemhez hasonlóan, a szatmárnémeti karokon sem volt nagy tolongás a betöltetlenül maradt helyekért. Az előző évekhez képest igen sok hely maradt üresen a júliusi beiratkozás során. Az óvoda és iskolapedagógia szakra több mint száz helyet hirdettek meg a következő tanévre. Júliusban csupán 37-en jelentkeztek a nappali-, táv- és kiegészítő képzésre összesen. A nappali tagozaton 23, távoktatáson 32, a kiegészítő képzésen pedig 95 hely maradt betöltetlen. Az őszi beiratkozás első napján, öten iratkoztak be óvoda és iskolapedagógia szakra. Végül 8-an iratkoztak be nappali tagozatra, 12-en kiegészítő képzésre, 11-en pedig távoktatásra, ami azt jelenti, hogy a felkínált helyek számának körülbelül hetven százalékát foglalták el a diákok - tudtuk meg Végh Bélától, a BBTE Szatmárnémeti kihelyezett tagozatának rektorától. Szerinte, az idei alacsony érdeklődésért a gazdasági válság okolható.

A közigazgatási szakon kicsit jobb a helyzet, ugyanis összesen 170 helyet hirdettek meg idén, ebből 150-et foglaltak el júliusban. A magyar és a román tannyelvű tagozaton csupán néhány hely maradt üresen - tájékoztatott Végh.

A BBTE kolozsvári karán szintén szeptember 11. és 16. között zajlott az őszi beiratkozás. A júliusi beiratkozásnál a szatmárnémeti tagozaton is lehetett jelentkezni a kolozsvári szakokra, azonban az őszi beiratkozás során csak pszichológia szakra fogadták el itt helyben a jelentkezéseket, így összesen 6 diák jelentkezett.

Az eredményeket szeptember 23-ig teszik majd közzé.


Végh szerint, a gazdasági válság okolható az alacsony érdeklődésért
Végh szerint, a gazdasági válság okolható az alacsony érdeklődésért


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: