2009-12-05 00:33:41• hírek • Balog Anita

Gólyabál minden magyar gólyának

Igaz Tamás és Varga Bianka győzelmét hozta az először megrendezett Suli-Buli, azaz nagy közös magyar középiskolás gólyabál. A rendezvény persze nem csak a gólyák versenyéről szólt, volt stand up comedy, Torres Dani élő koncert is, az estét pedig fergeteges buli zárta.

Először került megrendezésre a szatmárnémeti magyar középiskolák nagy közös gólyabálja, melyen a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, a Református Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai mérkőztek meg egymással. Az előadás kezdeteként Veres Norbert szatmárnémeti MIK elnök köszöntötte az egybegyűlteket, elmondva, hogy a rendezvény célja a közös gólyabál megszervezése mellett két ifjúsági szervezet - a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmári Magyar Diákszövetség - tizedik születésnapjának a megünneplése volt. A beszédet Igaz Máténak, a társszervező Szatmári Magyar Diáktanács elnökének a köszöntője követte, aki hangsúlyozta: a rendezvény nem titkolt célja a hagyományteremtés és reményét fejezte ki, miszerint az SZMDT leendő tagjai is fontosnak érzik majd egy ilyen rendezvény megszervezését.

A gólyák megmérettetésén nyolc kéttagú csapat vett részt, a versenyzőknek azonban az ilyenkor szokásos szépségviadal helyett inkább egy talpraesettségi versenyen kellett részt venniük. A bemutatkozást követően a diákok általános műveltségi vagy becsapós kérdésekre válaszolva szerezhettek pontokat, illetve ügyességüket kellett bizonyítaniuk változó feladatokat teljesítve. Volt többek között toalettpapír-múmia készítés, puding-etetés bekötött szemmel és mutogatós játék is, szóval a nézőknek volt alkalmuk szurkolni választott kedvenceiknek, diáktársaiknak.

A tanárokból és diákokból összeállított zsűrinek szokás szerint nehéz dolga volt, a megszerzett pontok összeszámolását követően pedig a fiúk közül Igaz Tamást, a lányok közül pedig Varga Biankát hirdették ki az idei iskolai év legügyesebb gólyáinak. A verseny szoros volt, az első helyről alig pár ponttal maradt le Sütő jános illetve Szabó Edina.

A vetélkedőt stand up comedy követte, a jó hangulatról Pataki Balász magyarországi humorista, Godot Dumaszínház-tag gondoskodott, aki a közelgő ünnepekről, partnerkapcsolatról beszélt - sikamlós témákat is érintve, és most nem csak szappanra vagy kígyókra gondolunk. A humort rövid buli követte, amit tombolasorsolás színesített - néhány szerencsés a gólyabálról új MP4 lejátszóval térhetett haza. Aztán jött az igazi nagy durranás, Torres Dani fellépése. A TV2 első Megasztár tehetségkutató versenyéből ismert művész bebizonyította, nem véletlenül szerzett komoly rajongótábort az évek folyamán. Igazi, minőségi élőzenét játszott latinos dallamokkal és virtuóz gitárjátékkal ámulatba ejtve a közönséget.

A latinos muzsika után jött a fergeteges buli: a magyar és nemzetközi slágerekre még azon kevesek is táncra perdültek, akik addig csak ülve követték figyelemmel az eseményeket.

Képgaléria:

Videók:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: