2010-08-02 10:26:33• hírek • Kocsis Zoltán

Gólparádé a Dinamo meccsen

Gyanús körülmények között nyert a Steaua, továbbra is nyeretlen az Urziceni.

Két forduló után továbbra is százszázalékos a román labdarúgás két legeredményesebb klubja, a Steaaua és a Dinamo, míg a Rapid erejéből csak egy döntetlenre futotta a tavalyi ezüstérmes Urziceni otthonában. Meglepetésre továbbra is képtelen nyerni két bajnokaspiráns, a Temesvár és a Vaslui.

A bánságiak az első fordulóban a hajrában mentették döntetlenre a Beszterce elleni hazai meccsüket, ezúttal pedig Nagyszebenben ünnepelhettek hasonló körülmények közepette egy kései találatot. Mivel a Medgyes stadionján esztétikai beavatkozást hajtanak végre, a „szászok" átköltöztek a szomszédvárba. Sokáig úgy tűnt, hogy ez a költözés a legkevésbé sem zavarja őket, hisz Eric duplájával a 47. percben már két góllal vezettek. Ám a Temesvár ezúttal is „drágán add az életed" játékot játszott: Magera előbb a a 71. percben egy óriási bombával szépített, majd a 92. minutumban Axente fejjel egyenlített. A lilákhoz hasonlóan a Vaslui is az utolsó pillanatokban egalizált a Marosvásárhely ellen: az erdélyiek Roman révén már a 20. percben betaláltak, Gladstone pedig a 90.-ben egyenlített. Az első fordulóban a Rapid ellen elszenvedett vereség után tehát a korábban a Real Madridot is edző Lopes Caro továbbra is nyeretlen a moldovaiak kispadján.

Az elmúlt két-három évben megtanulhattuk, hogy aki sok gólt akar látni, az ne menjen Urziceni-meccsre: a ialomitaiak a Tg. Jiu-ban elért első fordulóbeli 0-0 után ezúttal hazai pályán a Rapiddal játszottak gól nélküli döntetlent. A két csapat helyzetekkel sem halmozta el a nagyérdeműt, az első félidőben Semedo itt, Cassio ott veszélyeztetett, majd Bilasco okozott némi riadalmat. A szünet után már inkább a vendégek voltak aktívabbak, de Sburlea, majd Roman sem tudott kapuba találni, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Ellenkező előjellel indult ugyanakkor a Dinamo és a Sportul Studentesc közötti összecsapás: a két gárda az elmúlt tíz évben produkált már egy 6-5-ös piros-fehér valamint egy 5-4-es fekete-fehér győzelmet hozó meccset. A két együttes pedig ezúttal sem okozott csalódást! A végeredmény tudatában az első félidő még gólszegénynek nevezhető, mivel a többet veszélyeztető hazaiak Garat (14.) és N'Doye révén (19., 11-es) révén „csak" két gólt lőttek. Három perccel a szünet után Torje már háromra emelte a Dinamo előnyét, ám ezzel még messze nem dőlt el a találkozó. Nyolc perccel később ugyanis Curelea és Balan révén már csak egy volt különbség. Ganea a 69. minutumban ismét kettőre emelte a piros-fehérek előnyét, két perccel később Varga azonban ismét szépített, végül Andrei Cristea az utolsó pillanatokban biztosította be a hazaiak győzelmét.


Ötször is örülhettek a Dinamo játékosai a Sportul ellen
Ötször is örülhettek a Dinamo játékosai a Sportul ellen


A forduló rangadóján két olyan csapat találkozott, amelyek az első fordulóban két kolozsvári gárdával csaptak össze: a Steaua idegenben győzte le az U-t, míg a Craiova odahaza harcolt ki egy pontot egy unalmas meccsen a CFR ellen. A két nagy hagyománnyal rendelkező csapat egy izgalmas, jó iramú és színvonalasnak mondható meccset vívott egymással, amit végül Marius Avram játékvezetőnek sikerült a porba döngölnie. Az első perctől látható volt, hogy mindkét együttes megpróbál kulturált, sok passzos, lendületes játékot produkálni, aminek köszönhetően az iramra nem lehetett panasz. A szünet előtt a Steaua játszott valamivel jobban, de helyzetig csak Stancu és Abrudan jutott, míg a másik kapu előtt a Craiova mérsékelten sikeres kontrái okoztak némi izgalmat. Ekkor csak az borzolta a kedélyeket, hogy a játékvezető nem vette észre, amikor Tanase közvetlenül a kék-fehérek tizenhatosa előtt kézzel vett át egy labdát...

A szünet után egy sebességi fokozattal magasabbra kapcsolt a Craiova, a Steaua ekkor ötlettelennek tűnt. E két tény pedig meg is hozta az eredményét: az 51. percben egy bal oldali szöglet után Iliev túlugrotta Geraldót és megszerezte a vezetést. Sőt, négy perccel később Costea faképnél hagyta Latovljevicet és megduplázta a vendégek előnyét. Legalábbis ő ezt hitte, mivel, a bíró Gargorov pozíciója miatt, les címén nem adta meg a találatot - abszolút tévesen. A Steaua, ezt megúszva, megpróbált nyomást gyakorolni a vendégek kapujára, végül pedig, nem mindennapi mázlival, megfordította az eredményt: a 67. percben előbb Geraldo fejese után, a 78. minutumban pedig Latovljevic távoli bombája után csattant a labda a kapufán, onnan pedig előbb Stancu, majd Surdu elé pattant, akik néhány méterről az üres kapuba gurítottak. Emellett már teljesen elsikkad az a tény, hogy Avram a második félidőben sem vette észre Tanase kezezését - a változatosság kedvéért ismét az ellenfél tizenhatosának előterében-, míg Latovljevic sem fog fair play díjat kapni azért, mert úgy lőtt kapura a második gól előtt, hogy egy craiovai védő a tizenhatoson belül a földön feküdt egy korábbi ütközést követően...
Eredmények:

Galac - Pandurii 2-0
gólok: Pena (15.), Sarghi (86.)

Vaslui - Marosvásárhely 1-1
gólok: Gladstone (90.), illetve Roman (20.)

Beszterce - Astra 1-1
gólok: Predescu (77.), illetve Rohat (87., 11-es)

Steaua - Craiova 2-1
gólok: Stancu (66.), Surdu (78.), illetve Iliev (51.)

Urziceni - Rapid 0-0

Medgyes - Temesvár 2-2
gólok: Eric (16., 47., 11-es), illetve Magera (71.), Axente (92.)

Brassó - Kolozsvári Universitatea 3-1
gólok: Ilyés (29.), Ionescu (59.), Chipciu (70.), illetve Niculescu (45.)

Dinamo - Sportul Studentesc 5-3
gólok: Garat (14.), N'Doye (19, 11-es), Torje (48.), Ganea (69.), Adr.Cristea (89.), illetve Curelea (53.), Balan (56.), Varga (71.)

Kolozsvári CFR - Branesti hétfő 20.30

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: